對於抵制CCTVB廣告計劃,我認為一搞就要去到盡

55 回覆
162 Like 1 Dislike
抵制CCTVB我係14年果時已經好想實行,但係一直無咩人響應
佔中開始抺黑示威者,到而家佢地愈黎愈猖獗,基本上不單新聞,
係整個機構,包括大部分藝員,都係奶共
而新聞部既影響力非常之大,佢地會報假新聞,白講成黑
所以,我地一定要將佢地好好懲罰
同佢地講邊個先係BOSS!!

呢個計劃可能會影響好大,我地唔好睇少我地既力量
就咁叫人罷睇難度好高,所以我訂左三個目標先:
- 令人唔夠膽係TVB落廣告
- 透過呢個運動宣傳TVB惡行
- 令呢個運動有持續性

而我又有以下諗頭:
1. 先針對一間廣告商,取得效果,短時間唔好搞太多間
2. 行動要吸引媒體,有創意,例如要搞一某間食肆既話,
就一齊去幫對面食肆派傳單,叫人唔好幫趁呢間
加集網民力量畀負評
3. 如果好多人照睇TVB,睇可反宣傳照睇TVB,但照抵制廣告商
4. 搞Fb page 既話就要同時宣傳番CCTVB既惡行,
如佢點報道抺黑人,宣傳左幾多次大灣區
5. 最後要好好讚揚係親港人媒體既廣告商
歡迎討論
仲有佢個電視超市
真好做啲野!
CCTVB上上下下長病百歲、皇天擊殺、落地獄、立死全家
又黎夾錢登頭板 點睇
Push
有冇人有性趣一齊去電視城
搵袁花同唯唯合照同簽名?
但唔好咁多人一齊去
人太多癱瘓左個電視台
冇得睇實事求事的TVB新聞就慘了

我愛香港
我愛TVB
Push
我建議特別 狙擊有 替代品 或競爭產品 既產品廣告
比如 可口可樂 麥當勞 咁無得唔食唔飲 就由得佢 放埋落list就算
但有d產品可能競爭比較激烈 爭緊市場既 就重點貼佢 順手介紹埋競爭產品
支持
亦都係我其中一個諗法
因為我希望個成果快啲睇到
咁先唔會令個運動變成玩玩下
TVB新聞不停loop示威者: 「佢係咪生得啦?」「畜生!」
https://lihkg.com/thread/1251097/page/1

屌CCTVB又黎料
一定要搞冧佢!!!
佢地既boss係共產黨上海幫黎瑞剛
要打倒tvb一定要持久抗戰
同時要比錢支持蘋果支持網媒
無睇tvb 最近有無咩大廣告
先針對一間廣告商,取得效果,短時間唔好搞太多間

好似21號玩遊擊咁
搞到佢閂門就去第二度 逐個搞
你個方向錯晒
應該針對TVB假野 fake news>講大話>廣告內容都fake 嘅flow咁去
至於集唔集中某間冇所謂,但文宣力量唔好浪費太多落TVB,其優先度始終低過狗房
我覺得針對Fake news 同針對廣告商可以同步進行
TVB影響太大
我認同而家狗房係優先
但長遠計TVB一定要搞
而且狗房再搞邊際利益會降低
未必持續到好耐
但搞TVB呢個活動我相信可以透過唔同方法
可以不斷進行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞