對於抵制CCTVB廣告計劃,我認為一搞就要去到盡

55 回覆
162 Like 1 Dislike
都係個句 人嘅注意力有限
就算搞都未咁快去到廣告商 同以前撐港視咁鳩做差唔多,目前要全力打擊TVB公信力,廣告商應該暫放一邊
連TVB都未搞掂,唔好話去到廣告商
廣告商個part長遠計都起碼過左G20 先
唔好忘記我地D訴求一個都未成功
Cctvb fake news呢樣野知道ge一早知

班廢老係信哂就係信哂

點宣傳佢地報fake news效果都不大

反而支持抵制廣告商

Tvb斷奶就要好似以前亞洲亞洲咁等共狗餵奶

咁質素就會再低d

低到連廢老也不屌
除左2 多左 其他都值得大大力做
支持
養生殿冠名贊助8個香港。而老細之前都有發表極端言論,是個不錯的試點。
首先,要有一個資訊集中地
最好係FB PAGE

列個LIST出嚟
再起底
唔建議搞細舖
你點知東X西X會唔會同你掘翻佢地好人好事出嚟表揚
又或者訪問下佢,等佢喊苦喊忽
到變咗跟車太貼仲捉蟲
而且小舖都唔係好落到大台廣告,有都雞水咁多
越大個BRAND就越要面子
就越唔會同你玩啲喊苦喊忽嘅招
其他嘅…越公關越關公啦

如果係食肆,好多方法
去座,唔走,翻唔到枱就無錢賺
一間老麥,最多咪比你坐一百人
十萬人已經可以坐滿一千間老麥
仲有冷氣吹,有水飲,有啲仲有電叉添
越大間嘅舖越唔會趕走你
佢小你,就拍佢片,放上網
無論你啱定唔啱,只要開始嘈,就已經先各打五十大板
你仲可以上OPENRICE洗地
鐘意睇CCTVB嘅豬多數都係OPENRICE嘅TARGET
負評不要停
反正OPENRICE嘅評論一向都係唯心架啦
真嘅假嘅撈埋邊個分得清?
最狠啲,CALL食環囉

如果唔食肆就難搞啲,就其係服務業
唔似食肆,你坐起到唔郁佢都係蝕緊錢
你去人舖面或者打上去搗亂只會搞著前線
拉一打一係最可行
幫佢對家做宣傳囉
新假期MODE你直得擁有
先由大型連鎖店入手
認真講
麥記暫時好難搞
1黎有外賣
2黎好多窮撚都食麥記
搞9呢D作用不大,分分鍾有反效果

但盲目搵野抵制好難
因為有D野佢市場既潛在目標都唔係我地年輕人

要抵制TVB應該都係要再諗一個更好既方法
好想整死tvb
發夢真係有股衝動想走去倒火水一勞永逸
其實只要針對其中一個廣告商,搞大佢,先有效果
其他廣告商見到,先會怕下一個係自己,唔敢落廣告
分散搞晒咁多間,唔會有成效

搞d咩,就大家再一齊諗
認真唔好玩最後通牒,
陣間又老屈返轉頭話針對傳媒
呼籲抵制已經夠
唔好意思,借個位黎擺下,希望更多人見到
https://lihkg.com/thread/1251015/page/1

Push

樓主整個fb page再開新post
超市避唔到
百佳惠安佳寶
hktvmall vs 士多
認同
上星期五下晝訪問的士佬果段 其實tvb news應該都係有壓力先咁播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞