TVB新聞不停loop示威者: 「佢係咪生得啦?」「畜生!」

135 回覆
475 Like 16 Dislike
想知大家嘅屋企人對呢個片段有咩感覺?
我屋企人睇完呢段野,即刻trigger到,狂屌示威者
出街食飯聽到d人又係怒屌
主流傳媒威力仲係好強,不能忽視
所以咪話 一百萬人二百萬人上街根本80%係唔知發生咩事 純粹羊群心理 比媒體操控
講係咪生得啦果個害死大家,殺傷力太大
所以大家要小心
任何情況都唔好俾呢d 狗trap 到
有理冇理
拍低晒先就冇錯架喇
唔好咁講, 而家擺明有心trap你, 其實人地咁偏頗, 要cut呢啲片一啲都唔難..
諗下點反擊好過..
講幾句粗口冇咩野,但係呢句對一D人殺傷力太大
唯有等傳媒或者泛民求證果晚警總入院嘅人有冇大肚婆,冇就開記招澄清
冇錯,個條警犬直頭係演員黎
佢後未咪自出自入正門
有撚人阻佢
示威者仲好心到叫人唔好掂佢,話佢係差佬
示威者真係善良到過份
明知條pk做完show仲開埋路俾你返狗竇
cctvb明知事件經過
卻偏頗報導向應該瘋狂report佢
邊個操控嗰200萬人上街??
你屋企人睇TVB 就算無呢句
都狂屌架啦
你屋企人無撚得救
唔同光譜既人睇唔同事都唔同...
千祈唔好臨住所有人諗法都一樣, 咁樣打唔贏場仗的..
即係你打算無視香港仲係有好多人睇tvb呢個事實?
https://lihkg.com/thread/1246299/page/1

某程度上人諗野唔會完全理性同全面..
點都會有片面同情感主導既情況.(差在多與少..)
諗下點樣係呢方面同人打輿論戰好過..
講真,大家互屌姐,就算係。
呢d時間,唔係你死就我亡。警犬用棍打人前又會唔會講人性?
呢個係極權政府,唔係民主政府。
No
根本講返612嘅野就夠
其他情緒發洩可免則免
其他人唔係咁諗
唔係無視
你呢個POST又唔係教學點樣令人唔睇TVB

剩係睇連登TVB D POST可以狂追就知仲有大把後生都睇TVB啦
起底嗰d其實坊間好多人屌緊
佢地係唔會講人性呀
所以612民意咪撐我地唔撐犬
同佢地一樣冇人性嘅話個d因為政府冇人性而撐年輕人嘅普通市民會幻滅
無喎,我屋企人本來話啲示威者咁圍住人唔啱,但聽到個警校校長話有無當過警察係人,而有人回應返警察打人嗰陣唔諗呢啲,都喺度笑
好不安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞