換電話 v20定 mate9好?

106 回覆
8 Like 6 Dislike
mate9 pro點睇
自己HTC One(3年) => HTC butterfly3日水(1年)
主要都係返工放工上網睇小說咁 少打機
而家唔想再捱垃圾HTC倒水電
又咁岩完約想上台/續約換機(用緊sun mobile)
睇岩左呢兩部機
見好多人都屌lg v10 g4燒底板
唔知v20會唔會都有咁既情況?
mate9就偏貴 d人話大陸機唔值

定係巴打有其他推介?

燒底板係S808問題

CS冇誠意自係問題
mate9 pro點睇

垃圾,mate9起碼個價對得住質素
mate9 pro 垃圾
btw htc u ultra啦

htc,不了

咁v20冇事?
有冇多d用家可以分享下
其實心入面都有少少抗拒支爆機

燒底板我諗應該係基數問題

LG 3星香港多人用 基數大自然出問題數目比較多

我自己用LG機用左3年都未燒過

其他牌子一樣未壞過

唔係基數問題,我夠用過LG機未燒過底板,但係g4 v10係絕大部份人都會燒底板,LG已經承認係設計有問題先會咁。
LG手機真係狗也不屌 埋單起碼一萬
https://lihkg.com/thread/86515?ref=ios

用得LG肯定係有錢人
2篤都係屎

咁v20冇事?
有冇多d用家可以分享下
其實心入面都有少少抗拒支爆機

燒底板我諗應該係基數問題

LG 3星香港多人用 基數大自然出問題數目比較多

我自己用LG機用左3年都未燒過

其他牌子一樣未壞過

唔係基數問題,我夠用過LG機未燒過底板,但係g4 v10係絕大部份人都會燒底板,LG已經承認係設計有問題先會咁。

明明係設計問題
mate, 9好定mate9 pro好

mate 9 pro 好似正好多
燒底版vs 大陸機
比我會買牙石 zoom , 樓主唔打機 625 u +4gb ram 夠哂,仲要5000mah 電 5.5"mon 夠哂上網睇片,鏡頭又靚仔
兩邊都係屎
但不會選大陸機
自己用緊v20四個月,正常冇問題

圖片網址[/img]

用緊Mate 9覆你,有4000電, Moderate Use可以撐到一日半有多

不過問心佢個UI大陸味真係好重,完全同原生Android唔同

同埋學其他巴打話齋,大陸機分分鐘有後台

希望可以比到啲資訊你

mate 9 pro 好似正好多

mate 9 pro 好係邊? mate9抵玩好多

圖片網址[/img]

用緊Mate 9覆你,有4000電, Moderate Use可以撐到一日半有多

不過問心佢個UI大陸味真係好重,完全同原生Android唔同

希望可以比到啲資訊你

都唔係分分鐘
係一定有吧
仲要華為
不過都有人覺得無咩所謂
但d ui係唔係好醜?我見上圖個icon好似好濛
要v20不如要htc u ultra好過

圖片網址[/img]

希望可以比到啲資訊你

都唔係分分鐘
係一定有吧
仲要華為
不過都有人覺得無咩所謂
但d ui係唔係好醜?我見上圖個icon好似好濛

反而 Notification Bar嘅 Icon唔太差,係佢原生個啲 Icon風格差,一眼就知係大陸機,我一買完本身都想試下,但用左唔夠一日,真係頂唔住,即刻裝返 Nova Launcher 所以比唔到 Icon你參考, Sorry,但有興趣嘅可以上 YouTube望下啲介面同 Icon係點

華為話哂都叫中國最大嘅廠之一,盡返啲國企責任真係唔出奇,真係好視乎大家點睇,我買之前都有就呢點掙扎過,最後呃自己,唔通 Apple Samsung就冇?就買左
用緊v20 so far幾好
兩個mon幾方便 鏡頭影相廣角真心有用
同埋ips mon用過番唔到轉頭 我對上一部係g pro2 個mon都係正
早排去睇htc啲display原來個mon真係差咁遠 LG清好撚多
V20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞