淺 談 顏 色 指 揮 與 組 隊 系 統,又係我隻喪屍GAME

421 回覆
878 Like 12 Dislike
Pish!
傻嘅咩
有冇真係上過前線
好好玩咁
樓主點睇紙皮做盾?
我知聽落好兒戲,心諗你唔好用condom 做盾?
但係我聽朋友講,原來只要紙皮夠厚,交叉咁疊,好似覆合木板咁,都可以頂到幾嘢咁話。

一開始我都唔信嘅,咁我就唔知邊度搵咗幾塊紙皮返嚟
學佢咁講,交叉咁疊。

原本佢就好似話用封箱膠紙嘅,不過手頭上冇吖嘛,啲屍打到嚟,咩都用住先啦,我就用咗紙膠紙。
疉完都成寸厚,成舊磚咁。

咁現實冇喪屍,我唔知佢哋有幾勁,又冇發夢見過喪屍,咁我就攞咗碌棍出嚟起勢咁打,打到老母走出嚟問我咩事。
利申:小弟一介書生,手瓜冇起展。

咁可以見到塊紙皮畀我打到凹咗。
但係分返開就可以見到後面係冇乜嘢損傷嘅。

可能因為小弟手瓜冇起展啦
不過跟指引話最少用八層嘅,如困真係要寫入game 嘅話可以加多幾層。

同埋講緊整盾,唔係整磚吖嘛
咁就梗係會有啲位係冇支撐,唔似我呢度成塊嘢都有支撐。

咁我就試下咬彎佢,係幾易彎嘅。
朋友話返畀我知,前面要有個三角形嘅arch,咁先可以keep 到個盾嘅shape 同射力,之不過我唔夠紙皮,試唔到了。

結論就係,
樓主個浮板,強度應該都差唔多或者再勁啲,而且又簡單啲,唔使辛苦啲玩家又八層紙皮又交叉咁吖嘛。
之不過如果玩家買血水買物資,有紙皮淨,見到硬淨嘅,咪攞埋嚟用囉,circular economy 吖嘛。
同埋要注意嘅係,如果要整到一個長盾,應該都要幾多紙皮下,呢度都用咗大概三分一個一點五升扑勒瓜箱。所以如果樓主要諗呢個紙皮盾,就唔好擺喺main file 度啦,當dlc 算啦。

同埋就係,我覺得個箱底呢啲位就盡量唔好用啦,扁曬我都唔知射唔射到力。
燒著左就仆乖
Btw pish
樓主點睇紙皮做盾?
我知聽落好兒戲,心諗你唔好用condom 做盾?
但係我聽朋友講,原來只要紙皮夠厚,交叉咁疊,好似覆合木板咁,都可以頂到幾嘢咁話。

一開始我都唔信嘅,咁我就唔知邊度搵咗幾塊紙皮返嚟
學佢咁講,交叉咁疊。

原本佢就好似話用封箱膠紙嘅,不過手頭上冇吖嘛,啲屍打到嚟,咩都用住先啦,我就用咗紙膠紙。
疉完都成寸厚,成舊磚咁。

咁現實冇喪屍,我唔知佢哋有幾勁,又冇發夢見過喪屍,咁我就攞咗碌棍出嚟起勢咁打,打到老母走出嚟問我咩事。
利申:小弟一介書生,手瓜冇起展。

咁可以見到塊紙皮畀我打到凹咗。
但係分返開就可以見到後面係冇乜嘢損傷嘅。

可能因為小弟手瓜冇起展啦
不過跟指引話最少用八層嘅,如困真係要寫入game 嘅話可以加多幾層。

同埋講緊整盾,唔係整磚吖嘛
咁就梗係會有啲位係冇支撐,唔似我呢度成塊嘢都有支撐。

咁我就試下咬彎佢,係幾易彎嘅。
朋友話返畀我知,前面要有個三角形嘅arch,咁先可以keep 到個盾嘅shape 同射力,之不過我唔夠紙皮,試唔到了。

結論就係,
樓主個浮板,強度應該都差唔多或者再勁啲,而且又簡單啲,唔使辛苦啲玩家又八層紙皮又交叉咁吖嘛。
之不過如果玩家買血水買物資,有紙皮淨,見到硬淨嘅,咪攞埋嚟用囉,circular economy 吖嘛。
同埋要注意嘅係,如果要整到一個長盾,應該都要幾多紙皮下,呢度都用咗大概三分一個一點五升扑勒瓜箱。所以如果樓主要諗呢個紙皮盾,就唔好擺喺main file 度啦,當dlc 算啦。

同埋就係,我覺得個箱底呢啲位就盡量唔好用啦,扁曬我都唔知射唔射到力。

個手柄位係點,我覺得呢個位好重要
水槍噴油仲實際過佢
冇練習過冇夾過,信號簡單d好
我諗咗好耐但一路唔識點表達既野 樓主一次過講曬
好撚支持 特別係旗號
醫療兵真係係坦後面?
依隻game啲醫療兵無後即時heal架喎
醫療兵真係係坦後面?
依隻game啲醫療兵無後即時heal架喎

起碼保持適當距離好d,但又唔好太遠要隨時救坦
Pish 可能做支援兵
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞