淺 談 顏 色 指 揮 與 組 隊 系 統,又係我隻喪屍GAME

421 回覆
878 Like 12 Dislike
其實用咩顏色冇所謂最緊要有共識
up
如果用水槍,我諗要用稀啲液體先可以射得出,有待實測
如果用水槍,我諗要用稀啲液體先可以射得出,有待實測

但用水槍會唔會比藉口佢地開槍,話睇唔清楚以為有槍械
坦有支援兵提供噴漆就已經做到依樣野
pish
水槍都當你真槍
咁星期六日沙灘日日都要SDU清場先得
不過封印師要做到遠距攻擊D怪都唔容易
行太近D怪好易死
推上熱門
太重
而且左右邊位無乜防護力

建議中間用硬鐵網取代
隻game不錯 比lol呢啲垃圾驚更好
水攻
我建議紅退綠攻黃停
呢個game好吸引!集合現代裝備元素又有古代指揮系統(我理解顏色指揮係另令版嘅令旗指揮)。

講開古代指揮系統,隻game會唔會可以加入聲效系統?

聲效系統有2部分:
1)Buff/Debuff:類似古時戰鼓,三軍出戰時戰鼓雷動提升士氣,同時令敵軍士氣減弱
2)指揮:打呢啲MMORPG,多玩家同時出場時個畫面會好花,加埋敵軍設計有火魔法,個畫面一定花到hihi。加入聲效(戰鼓)指揮,玩家受畫面影響減低。

優點:
1)戰鼓係低頻音效,可以傳到較遠地方,咁啲玩家就算排到好後都應該聽到戰鼓聲音,所以放心set個game全玩家都有音效都得,唔係係bug。
2)同時兼備指揮同Buff功能,一物多用。

缺點:
1)要清楚地列明於玩家指南裡面,令玩家明白咩嘅鼓聲係點解。但難免有好多新玩家一入game就玩,唔睇玩家指南...
2)基於個game係類現實遊戲,必需要考慮重量、體積等因素去計算對機動力嘅影響。呢個肯定係缺點,不過我無任何資訊可以提供,拜託遊戲設計者幫手諗諗了。

請問會唔會齊Android同iOS版本?好期待!
Push
Push
push
有戰略幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞