點解iphone唔整個熄機密碼?

78 回覆
59 Like 4 Dislike
結論就係apple想屈你買多部唔會睬你
外國唔見左iPhone,可以馬上鎖機,然後出返部機俾你用
飛航模式仲find唔find到

總結一下先

熄機要鎖
強制熄機要改做重新開機
Sim卡位要鎖
飛行模式要模
開機要鎖

重有冇其他 冇就send條idea去apple
呢次重唔發

唔洗ga
只要係鎖機下
禁止開控制中心就得

一早咪有囉
其實如果加左熄機密碼
Iphone就係仲有電嘅情況下基本上得番兩個弱點
強制關機同掹sim卡
上面啲留言講左有咩方法解決所以唔講了
其實我嘅原意係希望可以延長拯救時間
好似之前有個巴打係餐廳唔見左部電話
執到個個人好快就熄左部電話
搞到個巴打即時番去搵極都搵唔到
如果部機熄唔到
個位巴打應該打自己有好大機會搵得番佢部手機
好似掹sim卡咁大動作好易比人懷疑
正所謂取易不取難
執到嘅人見熄唔到機就會嘔番出黎扮執到

其次我想講嘅問題係
點解Apple咁簡單嘅野都唔加落部iphone到
我就咁google其實好多人都有諗過加個熄機密碼
但係Apple一直都無整出黎
搞到Find my phone最多比你唔見左可以lock部機
根本find唔到phone
不如唔好叫find my phone啦
索性叫bye my phone啦
所以我一開始先覺得apple根本係有心唔整
等你買多部
Find my iPhone 入面Lost mode個度set埋唔俾熄機得唔得
其實如果加左熄機密碼
強制關機同掹sim卡
如果部機熄唔到
正所謂取易不取難

其次我想講嘅問題係
搞到Find my phone最多比你唔見左可以lock部機
等你買多部

Bye my iphone
其實如果加左熄機密碼
強制關機同掹sim卡
如果部機熄唔到
正所謂取易不取難

其次我想講嘅問題係
等你買多部

基本啦 個find my iphone都係做下樣
有機會要你買多部點解唔咁做
我記得之前jb有個程式可以係熄機制加密碼
試過係台灣巴士漏低電話
再靠find my phone追番架巴士
試過係台灣巴士漏低電話
再靠find my phone追番架巴士

你都知邊架巴士,重洗find my iphone
將sim卡槽改做software彈出,而非用針吉?

CD-ROM

CD rom有個位比你吉架喎
係咪我真心

轉曬用apple sim咪唔使煩囉
開關制應該加多個touchid(sony機個指紋都喺側邊),閂mon關機都要對指紋。入設定set野,開關wifi, 數據網絡,都要touch指紋咁就完美啦
將sim卡槽改做software彈出,而非用針吉?

CD-ROM

CD rom有個位比你吉架喎
係咪我真心

轉曬用apple sim咪唔使煩囉
開關制應該加多個touchid(sony機個指紋都喺側邊),閂mon關機都要對指紋。入設定set野,開關wifi, 數據網絡,都要touch指紋咁就完美啦

乜鳩都要指紋,簡單複雜化
煩撚過閪,不了
遲d用虛擬sim係咪會好d
依加淨係零件都值幾百
仲有得搏d on9仔上釣偷埋iCloud 密碼

不過find my iPhone
Apple 佢本身嘅目的唔係令你搵返部手機
係令偷左機嘅人無左價值

Apple 佢大可以做到就算洗左機連返上網都send location 比機主
其實淨開wifi都可以定位
其實淨開wifi都可以定位

淨開wifi係可以用附近既router 幫手定位,但係冇connect到既話依然係sd唔到位置上iCloud,除非部機咁好彩去到個自動連到線既地方啦
如果熄唔到 比偷左條友火火地
還掂賣唔到 打9爛埋
Jailbreak已經有bioprotect做到呢個功能
外國仲有人試過比人偷電話,但個賊因為bioprotect熄唔到機,比人用find my iphone揾返

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩
冇卡上唔到網點都find唔到啦

你要知道,喺IPHONE入面拎SIM卡係幾難,你係街上面基本上唔會拎到張卡出黎除非你随身袋住枝針
所以咁樣起碼比你拖延到一段時間

萬字夾已經得

我個case 入邊已經長放支針
我聽過先達有d黑店收鎖機iphone
但係比少一半賣機錢
試過比人偷5 幾分鐘都唔洗已經冇哂乎
其實整一個殻係冇power制&要工具開到殻o既已經有拖延作用
其實整一個殻係冇power制&要工具開到殻o既已經有拖延作用

冇power制?用念力開機
鎖機情況下唔俾熄機就得 唔洗搞關機密碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞