點解iphone唔整個熄機密碼?

78 回覆
59 Like 4 Dislike
屌你哋認真諗得過
仆街兩日前先俾人偷左部iPhone
熄左機已經玩撚完 find my phone根本係bug
點解gps要跟os行,獨立chip唔得既

GPS喺電話接收衛星信號,計算位置
冇任何傳送自己位置嘅功能
要傳送自己位置,依然靠數據網路同wifi
iPhone 最重要防偷策略唔係 findmyiphone
而係 set 左密碼,冇密碼,就 reset 唔到,用唔反,brick 左,零價值
咁就理應幾乎冇偷嘅原因
所以要 set 密碼
Set 至少6位密碼
小心唔好俾人睇到你入密碼
善用指紋解鎖功能

( 同埋唔好俾啲phishing email fake 到 )
而係 set 左密碼,冇密碼,就 reset 唔到,用唔反,brick 左,零價值
咁就理應幾乎冇偷嘅原因
所以要 set 密碼
Set 至少6位密碼
善用指紋解鎖功能

( 同埋唔好俾啲phishing email fake 到 )

防唔到架
賣都有價值
咁就理應幾乎冇偷嘅原因
所以要 set 密碼
Set 至少6位密碼
善用指紋解鎖功能

防唔到架
賣都有價值

純好奇想知,鎖左機既iphone可以賣幾錢
咁就理應幾乎冇偷嘅原因
所以要 set 密碼
Set 至少6位密碼
善用指紋解鎖功能

防唔到架
賣都有價值

香港好似冇咩地方敢收
唉,啱啱女朋友就係旺角登打士街個到比人偷左部iphone,兩分鐘後發現打電話唔通,上find my iphone 已經離線
Set pw 熄機幾好
其實有冇人成功find my iphone搵番?
其實諗得過
一用find my iPhone搵就轉第個模式
乜都要password
Jailbreak已經有bioprotect做到呢個功能
外國仲有人試過比人偷電話,但個賊因為bioprotect熄唔到機,比人用find my iphone揾返

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩
冇卡上唔到網點都find唔到啦

你要知道,喺IPHONE入面拎SIM卡係幾難,你係街上面基本上唔會拎到張卡出黎除非你随身袋住枝針
所以咁樣起碼比你拖延到一段時間
外國仲有人試過比人偷電話,但個賊因為bioprotect熄唔到機,比人用find my iphone揾返

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩

你要知道,喺IPHONE入面拎SIM卡係幾難,你係街上面基本上唔會拎到張卡出黎除非你随身袋住枝針

針跟身
之前2張卡要轉黎用...

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩

針跟身

用開耳環
我支持
執iphone既人未必識強行關機
增加機主聯絡失機機會.
sim卡一時之間唔會有野比佢吉出黎
所以都可以增加救機時間
飛航模式仲find唔find到

總結一下先

熄機要鎖
強制熄機要改做重新開機
Sim卡位要鎖
飛行模式要模
開機要鎖

重有冇其他 冇就send條idea去apple
呢次重唔發

唔洗ga
只要係鎖機下
禁止開控制中心就得
將sim卡槽改做software彈出,而非用針吉?
咁就理應幾乎冇偷嘅原因
所以要 set 密碼
Set 至少6位密碼
善用指紋解鎖功能

防唔到架
賣都有價值

香港好似冇咩地方敢收

點會冇

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩

針跟身

是但搵個港女借耳環就已經開到
飛航模式仲find唔find到

總結一下先

熄機要鎖
強制熄機要改做重新開機
Sim卡位要鎖
飛行模式要模
開機要鎖

重有冇其他 冇就send條idea去apple
呢次重唔發

iLock

CD-ROM

CD-ROM

CD rom有個位比你吉架喎
係咪我真心
點解gps要跟os行,獨立chip唔得既

GPS喺電話接收衛星信號,計算位置
冇任何傳送自己位置嘅功能
要傳送自己位置,依然靠數據網路同wifi

寵物用既gps

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩

用開耳環黎當針吉開個sim卡槽既
整到一開sim card/boot機會share location by found my iPhone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞