點解iphone唔整個熄機密碼?

78 回覆
59 Like 4 Dislike
基本上部機比人執左熄機
就永遠都搵唔番
但係如果部機無熄到
就仲有一線生機
可以用find my phone黎搵下係邊到

我覺得係Apple想人唔見左之後再買多部
所以特登唔整
擺到無電就熄左啦
滿電擺到冇電都日半啦屌你
有得諗喎
agger
擺到無電就熄左啦

係冇電之前都可以追蹤到部電話
Agger
問你一個問題?
Hang機果陣按home同power強制熄機洗唔洗打密碼?
要嘅點打 唔要嘅已經答咗你點解唔洗
因為有強制熄機

取消強制熄機+熄機要密碼
咁輕機要reboot又re唔到

齋加密碼 照keep強制熄=多舊魚
滿電擺到冇電都日半啦屌你

求奇揾塊錫紙包住部電話已可破解
因為有強制熄機

英雄所見略同
點解gps要跟os行,獨立chip唔得既
因為有強制熄機

咁咪reboot唔要,熄機要囉,有衝突咩?

熄機同強制關機係兩樣野嚟

Btw

咁我拎撚走張電話卡咪得囉 天才
Jailbreak已經有bioprotect做到呢個功能
外國仲有人試過比人偷電話,但個賊因為bioprotect熄唔到機,比人用find my iphone揾返
拎走張卡咪得lo
find my iphone有咩用
外國仲有人試過比人偷電話,但個賊因為bioprotect熄唔到機,比人用find my iphone揾返

重點係個賊on9啫

重點係個賊on9啫

洗撚熄機咩
冇卡上唔到網點都find唔到啦
攞走張sim卡咪得囉
飛航模式仲find唔find到

總結一下先

熄機要鎖
強制熄機要改做重新開機
Sim卡位要鎖
飛行模式要模
開機要鎖

重有冇其他 冇就send條idea去apple
呢次重唔發

總結一下先

熄機要鎖
強制熄機要改做重新開機
Sim卡位要鎖
飛行模式要
開機要鎖

重有冇其他 冇就send條idea去apple
呢次重唔發
有本事偷set左password加左密嘅iPhone,而且用得返嘅人應該拆機零難度
喺安全設計角度考慮唔應該俾用戶 "false sense of security"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞