[G20緊急]最大公約數有兩個1.liberate Hong Kong 2.香港落實普選

113 回覆
210 Like 12 Dislike
唔係聽完對美國策略有大影響
係你咁講完,美國政府做野時,就可以俾人話係想搞港獨
令美政府有不必要既政治壓力
邊個話?
選民?人民日報?
美國有民主自由,最重要有媒體,再者政策點寫就點寫,咩「俾人話」根本毫無根據,你依啲完全係同美國人講嘢都係「勾結外國勢力」嘅邏輯嚟,噉講香港人權民主法都係「支持港獨」啦
真係邊個會噉講先得㗎,共和民主兩黨都係有共識要保香港,要對抗支那嘅,佢地操控幾多傳媒?如果港獨真係政治阻力呀,佢地會唔會自己宣傳對自己不利嘅嘢呀?俾人話,邊個「人」?
佢忽略咗政治重要一環
就係傳媒
貿易戰都可能係冇大多數共識嘅嘢,傳媒都玩輿論玩到痴線都仲推到,香港嘅人權民主問題係多年嚟兩黨都有共識,我真係唔知咩「人」會講啲對個外交政策有阻力嘅言論出嚟
唔想演變成駡戰

侵侵大把仇家
最初侵侵收關稅
無數既親民主黨學者,媒體
不停挖資料攻擊佢
你今次咁做
同樣為佢哋提供子彈

係香港,你咁做,就係俾左媒既‘勾結外國勢力’指控提供證據
對中間-淺藍市民既說服力大增

更何況,依家傾緊貿易協議
連民主法案侵侵都未必肯簽
佢肯話‘解放香港’既機會係零

講完百害而無一利
咁講嚟做咩呢

唔想分化
我應該講既都講咗
唔會再回
諗下對內宣傳班廢老一聽港獨就高潮 自己歸隊撐建制,無理由幫建制大團結係咪
提港獨最明顯效果係建制大團結
D長輩圖又可以慳番
點為之解放香港?會比人屈係港獨

不如直接話 real one country two systems, hk people running hk with a high degree of autonomy <- 呢個係國際有認知既說法亦係當初中共既承諾,我地只係 ask for what we were promised n guaranteed ,中共無位入。

點為之解放香港?會比人屈係港獨

不如直接話 real one country two systems, hk people running hk with a high degree of autonomy <- 呢個係國際有認知既說法亦係當初中共既承諾,我地只係 ask for what we were promised n guaranteed ,中共無位入。
推liberate + 普選
所以陳雲玩文字遊戲真係有一手 (eg 暴力—>勇武)
其他人(飯民/港獨派)唔想抄佢時 轉過第二隻字眼就玩撚完

同埋你睇吓樓主一開post就咁多人話唔好咁做
姐係話咁做就實無死!

所以我懇求咁多位去到嘅巴打 請舉起:
Please LIBERATE Hong Kong
呢幾句中國一直講,但最大問題係含糊不清,林鄭月娥成個政府係咪港人?高度自治點樣justify有幾高? 再提呢句係自尋死路,死左冇得怨,因為係蠢死。

冇位入其實唔係最重要,支持共產黨領導夠晒冇位入,唔通又去講?
trump開聲要人
最緊要聯絡到記者影到
陳雲有度優勝就係熟書,
People's Liberation Army 個名係1946年先出現,即係話解放軍個名都係抄美國

呢個位先最過癮 打後中共霸嘅所有地盤都係自稱“解放”番嚟,正義一方由邪惡政權手上解放一個地區

以共產黨黨性 佢哋係完全唔可以幫liberate 呢隻字加其他意義,如果唔係就黨史大混亂(中國中學都要學黨史) ,同時治下有地方向外國要求被解放,係共產黨史觀睇就係明示自己係邪惡政權,但係隻字又唔可以河蟹,甚至唔可以針對呢隻字有任何抨擊

Liberate 呢隻字對共產黨有不可取代嘅意義。
如果由侵侵把口講出嚟想像到會出現好有趣嘅效果
至緊要舉牌嘅人夠多

簡單D講 用Liberate Hong Kong 係一邊撚狗一邊大巴大巴車埋去維尼度
仲要係用共產黨方法撚共產黨
推!!!
Pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞