[G20緊急]最大公約數有兩個1.liberate Hong Kong 2.香港落實普選

113 回覆
210 Like 12 Dislike
G20 最大公約數兩個訴求
1.President trump please Liberate Hong Kong
2.香港落實全面普選

呢兩個己經係最準確嘅訴求,
好肯定無人反對

G20 天賜良機可一不可再,請所有巴打 所有支持統一講呢兩項訴求
請全香港去G20 嘅首先達成呢項目標,一但達成,為香港民主打下根基,方便全香港人一齊前進
所以其餘口號大家為左香港暫時封印,選舉亦請係G20完結前暫時按下

請泛民亦唔好求國際出位住好為搶國際政治資產,而破壞過去兩星期市民對你地產生嘅好感。你地G20如果亂嚟,後果只有大分裂,我敢保證所有本土派都會係選舉個陣清算泛民,本土因DQ無人出下,難得大和解都唔會介意投泛民,所以泛民必須克制,唔好親手破壞大和解局面,中立選民最容易動搖,破壞大和解係連新加入嘅人都冇埋,忍口忍口忍口,唔好夾硬出風頭,泛民會得到更多。

仲有難得陳雲有食藥,照用佢建議有乜所謂,滿足下佢鋪國師癮囉。照跟冇損失,成果大家都有份。

重申:訴求必需收束(G20 最大訴求一定係普選+Liberate

此天賜良機now or never
香港人要一齊贏
大家幫推
up
Push
強烈反對講liberate hk
哩種說法同港獨冇分別
咁講美國難以出手

講番一國兩制,人權,保護美國在港利益
講番依家美國推緊既法例
希望通過香港民主及人權法,制裁香港狗官
有用過講解放100000倍啦
補充:美國插手契機一定係民主化,但從來冇幫過人獨立( 我印象中啦至少)
所以去G20請 忍口唔好提獨立普選香港亦最符合美國利益,再退一步講 (香港真正有普選然而掛住中國個名,咁樣先可以大力撚鳩老共
台灣保留中華民國名號一樣,都係為左留個位撚鳩中共而留到依家,香港真正安全要解決廣東省,一日廣東省仲係中共控制,獨立左都無法獨善其身,所以現階段普選係最重要嘅訴求

先確立香港人嘅實際權力:普選,一但實際到手,大家可以慢慢加入美國撚鳩中共嘅作戰,所以口號意氣暫且按下

香港人要贏,全方位地贏
講一國兩制有個問題,我地依家就係面對一國兩制失敗,
Liberate Hong Kong 唔會等同港獨,一字多義下liberate可以自行演釋做自由等等,但首先美國必定明白,而且唔似independent, 係香港主流解法都係自由
而且最緊要一點,中共自己都聲稱係liberate 某個地方 ie 解放西藏等等,
用liberate 中共黨媒係絕對唔能夠解作佔領或者出兵

解放軍(People's Liberation Army)
中國針對liberate做任何負面宣傳最尾只會中回力標,所以一定硬梗

醒起呢個字好Q古惑
忽然好期待中國將liberate解作武力侵佔
佢地都係聽就照聽
做就自己諗㗎啦
人地大國有自己政策㗎啦
講到1 or 0噉
最緊要係反映到香港人最擔心乜嘢
你唔講,佢地想幫香港獨立反而出師無名
Liberate絕對可以解獨立,戰爭
點樣解唔係跟你心入面條蟲定
你講得出要求美國解放香港
最直觀最合理就係叫美國打鳩中國,令香港脫離中國統治
仲有嗰個聯署都係咁寫

唔好信云伯條共諜耍小聰明
結果害死自己

最皇道,叫美國制裁港官
已經好有影響力
仲好快見效
何必做埋啲無謂野
過得自己過得人
咁點解你唔講一個美國最容易出手㬃理由?

仲有美國從來都係想香港維持現狀
唔係獨立
真普選
起碼塞埋廢老把口算借助外國勢力
都係為咗自己當家作主而唔係分裂

但普選一定要提
補充:所以美國咪一直要求中國跟番一國兩制既原本設計做野
以上都有文本可依(聯合聲明)
你講解放,係咩依據都冇
哩個都支持
Push
咪話一早講咗囉
聽就照聽,人地做就另一回事
你唔係以為你叫獨立,之後美國覺得「哎呀唔好啦」,之後連本來想理嘅香港人權民主都唔理嘛?合唔合理呀?
香港人叫獨立叫民主都係擔心主權俾人侵食,美國都想保住香港主權,佢點會因為你一句話要解放/要獨立就180度轉變呀?如果係就早講啦,咁易影響美國嘅外交政策,支那唔洗咁煩啦
是但google,講胡志明
‘Vietnam had been a French colony before World War II started. ...Seeing an opportunity to liberate Vietnam, Ho made his way to Vietnam from China in early 1941. ‘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞