全香港記者都應該去BBC交流進修!!!

183 回覆
2916 Like 14 Dislike
咪攪d記者,大家都係同路人,依家賊過興兵冇咩用,諗下點部署620同621好過la
一流羞辱, 英文修為越高傷害越大
叻既都去做律師醫生啦,市場太細
第一個字就係"你既無能", 真係好撚狂
香港記者可否爭氣啲/ 做下準備先

問題唔尖銳唔到肉,發問嗰陣又驚死蝕底咁

一口氣問幾個問題,對方自然可以揀嚟答/扮聽唔到你問乜

結果浪費寶貴發問機會
香港記者水凖屬第三世界
有時覺得係記者間接令到回覆似播帶
人地問完又問同一樣野幾次
希望記者朋友可以問得再毒d, 少少引導性係必須的
外國大報D記者真係好撚勁, 暗串, 明屌乜都齊
問問題同答問題嗰個一9樣. 講嚟講去都唔到題
但立場新聞幾好
今次反而tbb仲問得好過其他港媒
最尾問題果個記者係邊間媒體
取乜經都無用,人地做左咁多年公僕,咩記者咩問題未遇過,由頭到尾都無正面回覆過任何問題,個龍門搬黎搬去,聽到頭都暈埋,搞咁大場龍鳳原來又係得個吉
無錯, 其實真係應該咁問
你道歉係未代表你無能?
你將問題交俾警方, 係未證明自己不負責任?
你唔主動話撤回, 係未即係代表你懦弱?
你唔慰問示威者, 甚至將陳同佳引渡時間再推遲, 係未即係代表你冷血?
記者心聲:我入撚到BBC使撚喺香港做咩,我人工低過送汽水
唔好再diu 記者喇
而家要槍口一致對外
記者朋友, 希望你地睇到依個post唔會覺得委屈
連登仔係恨鐵不成鋼呀
兄弟爬山, 各自努力, 一同進步,一齊加油
香港傳媒被中共收買到無人睇
點會有叻人入去
慣咗對住689 同堆建制派
問兩問就出醜
柒婆兜多兩個圈 班記者就企咗喺度
BBC 路透果d都問得好入肉
[唔好分化] 唔好忘記612記者幫過我地!
https://lih.kg/1240166
問題唔到肉佢繼續兜 亦冇人屌佢游花園
繼續盲目咁問長問題覺得有一日佢會答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞