全香港記者都應該去BBC交流進修!!!

183 回覆
2916 Like 14 Dislike
監警會係冇牙老虎唔問
中信災難唔問
記你老母都問兩次浪費時間
自以為可以落到佢面

用字唔夠辛辣問題唔夠尖銳
行家各自問完全唔聽其他人問咗乜
問問題水蛇春咁長失晒焦

最撚戇鳩係Now
問佢喊幾多次同點解喊

BBC係外媒一條問題就問冇回應香港人訴求
香港記者真係去BBC取下經先啦
東張西望式發問
Now男版吳幸美
now tv 條問題on9程度直逼琴晚有個記者問警方點count 人數一樣
是但搵個連登仔去問仲好過班記者
問點解解讀記你老母果個記者邊個台?
Email去now投訴啦
你宜家心情係點呀
Standard
Now一問完,即刻屌咗出黎
好似唔係
問烈士果個問題方向正確
但用字完全唔夠辣
應該要用「以死控訴香港政府」
而唔係士講有人死咗就算
對唔對得住烈士
有冇喊同喊幾多次真係點先諗到出黎
全部既問題都差唔多一樣
究竟點解會問得出佢有無喊
邊個想知
應該接住上一個發問
迫到佢正面回應為止
有無人講返BBC問左d咩 ? miss左
問咩問題都一樣 佢唔鍾意會當冇聽過
CBS 記者即係呢個,駐亞洲記者 Ramy Inocencio (英若明)

CBS News Ramy Inocencio: Your inability to say the word 'retract' to me, this is distrust in Hong Kong society. Critics have said you are a 'habitual liar', you have to cry to make people believe in you. To every people, this is devastating to hear. What do you think?
喊幾多次個下真係屌左出聲
好似係港台
記者要再培訓 個個問到勁長又唔到肉
香港無乜資深記者。跑街既基本上大學畢業出黎無耐。經濟應對已經輸哂。跑幾年都去大公司揾真銀
大佬呀
記者會係你地記者表現時間
日後亦都會成為史實
問到佢詞窮理屈,之後社會各界先有理由做野
個個都咁低水平文宣輿論組點有彈藥呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞