[攝影阿SIR食人血饅頭]請各位攝影嘅師兄,唔好再幫襯Cabin Crew Afterwork同佢提供嘅攝影班

60 回覆
56 Like 2 Dislike
仆你個街,我真係忍夠,612嗰日全港人都關心緊自己嘅地方,你條撚屌阿sir 仲喺whatsapp group同fb 度話有班開,仲問啲同學上唔上堂

星期六晚啱啱有個人因為呢件政治事件而走咗,一打開個ig,仲見你係咁post 自己影model嘅相,仲話邊支鏡頭影得靚

好啦,到第二日朝早, 你條仆街立即係喺自己個IG 又POST RIP 之類, 你真係覺得食死人血饅頭攞光環係完全無問題, 再到遊行之後當晚你POST 一張616 遊行情況相片就當支持, 而張相仲要係拎人哋CREDIT嘅相去扮支持呃LIKE, 咁同老虎堂老闆有咩分別?

你條仆街呢個星期仲要有班開D 學生影到你影得幾開心, 我唔相信你係對香港呢件事會突然關心

你立場唔同或者你無立場,唔緊要,但你咁做同啲人share啲吃喝玩樂相有咩分別

我真係忍夠你!!

ig: cabincrewafterwork
fb: cabincrewafterwork
同你講,比佢啲徒弟屌過話影相唔應該影社運,影相同政治無關,社運相全部垃圾,唔識用燈。
同埋佢啲徒弟好親共(後生仔黎)

無得救架啦
Btw要圖
石丸真係好憎呢間野
呢張係義士喺PP 走咗當晚, 佢仲好開心咁分享佢啲作品同介紹邊支鏡頭靚, 我之後出POST 屌佢, 佢第二日朝早就出咗呢個POST:

再到遊行當日, 佢就出咗呢個IG POST "突然"好關心呢個香港:

好, 再到遊行當晚, 條仆街就喺IG POST 咗張人哋影嘅相就話好支持好感動, 擺明食人血饅頭呃LIKE, 仲呃到好多LIKE, 你咁做同林鄭有咩分別

都係嗰句, 你唔表態或者有唔同立場其實無問題, 你咁樣做只會顯出你係一個好虛偽嘅人, 仲話崇日, 一啲日本人嘅風骨都無
語譯:

屌,班戇鳩出街蹝氣,阻住我搵生意

二百萬人:
仆街押錯邊,我愛民主自由
我唔係憎間野
但中傷我最多既真係佢啲學生

所以我對碌陳無乜野

但對佢啲學生反感
而家真係有部相機就話自己係攝影師,咁既相都可以開班。
Btw無前後對比圖好難證明佢變心喎
不嬲都對luke chan 冇好感
根本佢係一個好普通既影相佬
不過醒目
識得搵空姐黎做桌頭
所以我唔憎佢
我係因為佢堆「出色」既徒弟所以憎佢
空姐一聽都出晒精,咸濕阿叔最鐘意。
驚無生意做
佢接婚攝嘛
佢驚200萬生勾勾既後生唔幫襯

堆廢老無理由會婚攝掛

但佢堆學生好藍

否則以佢既能力
根本上唔到位
再加上有料果d又冇教
有咩師傅就會有咩徒弟
push
又要分開講

佢堆學生煩膠還煩膠
間野還間野
碌陳還碌陳
Btw 前後對比圖呢?
呢個真
所以呢個post對我嚟講只係講緊碌陳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞