如果我地主動立即離開夏慤,會點

718 回覆
3270 Like 45 Dislike
叫埋其他義士一齊轉地方啦
去接左枝風出黎先
我係中立無話偏向邊一派
我見到既係 如果而家仲坐喺夏愨唔係鬼同警察做場戲呃like 根本就係一班掛住自己打飛機自我中心加自我感覺良好既自私鬼 根本果度就無野俾你爭取

我好相信其他人都會有同一樣諗法 好快如果日日都係咁會好反感

呢啲先係真正既分化
各位決定要轉戰嘅義士 請向在場其他義士講一聲 唔好俾任何人孤身一人 尋日出過黎 留過一晚嘅全部都係戰友
其實大家今次已經同傳統社運唔同
所以都係摸住石頭過路
大家已經開始去大台去浪漫
所以會有種行完唔衝又驚食唔住民意
但係衝又驚鳩衝
少少迷茫
其實有迷茫是正常,
因為我哋都需要各位睇吓風向、集眾人之腦去思考下一步
才是BE WATER真正表現
記實除咗撤回之外
重中之重
1)要無條件釋放被捕人士,不秋後算帳
2)平反612
3)追究黑警使用過量武力
告士打道係真係咁多車搞到塞定警犬分流玩野
準備出 有無人答到佔路個班走未
已經塞左番工果段peak time, 留守條路意義不大
撤咗夏慤可以遲啲再佔返㗎啫,唔洗死守一度
push
夏慤平日一定多車行過龍和。
比返夏慤出黎啦
而家無人開會,佔都無用
目標已經唔係立法會
失敗主義撚hi

轉場
散未 要佔去禮賓府ok?
https://www.cup.com.hk/2019/06/14/lessons-from-the-yellow-vests/

現時情況膠著,可參考法國黃背心嘅做法

BE WATER
你地在場嘅人叫人走啦,唔好淨係自己走。
完全應該係咁,有人話學黃背心啊嘛,係時候啦,最好每日唔繁忙時間都唔好佔路,深夜時份個個都攰返去休息再戰咁係最好。

然後要多D用突擊,先可能製造到麻煩俾政府。
無謂無目的佔領
佔中已經話左比我地知咁係唔work
一係唔出,一出就要林鄭嚇到瀨屎
七一見
冇潔癖嘅可以同慈母揸揸手,重申我地重要冇暴動,要求釋放被補人士,不秋後算帳
失民心者失天下, 點會無用

你估勇武派個個一開始就識勇武, 咪又係呢二百萬人有良知既人度黎

愈有民意支持, 到有衝突時唔係淨係愈多物質, 亦會有愈多人肯走上前線
[文長,文宣]分析中央打法已經開始由明轉暗
https://lih.kg/1233323
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞