連登巴膠悼太古反送中烈士暨柒柒柒淋病緩你老母專區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
呢個真
反而280X轉287X又正正常常
痴撚線㗎 荃灣西去大河道 個燈陣
對比尚德去將廣
邊度甘啲
個度正常5分鐘 食中燈尾就等多2分鐘
寶盈去尚德中三重彩好正常
最撚搞笑係啱啱等完支燈
去到千色店啱啱好燈尾
287X夠唔夠客加12
271X/286C/270D應儘早全日
寶盈去尚德如果渣車係可以直落
但290衰在多左個將鐵站
早繁博康上車要企
試過夜晚七點喺尖沙咀坐271X返大埔
架車去到欣翔道尾站都坐唔滿仲有吉位

其實大埔三條青沙出九龍路線三個價錢
係咪應該要統一番?
如果純粹從青沙網絡黎睇,唔理其他因素(阻力),271X全日係冇意思,因為九龍段同280X, 287X重疊
要全日應該係272X(取消72X),順便經埋柏景灣,踢287X行櫻桃街隧道直出連翔道。272X青沙轉286/287x回贈$3
如此一來大埔有全日青沙(唔好理工作3先),旺角/油麻地/尖沙咀分工又更均勻
九龍段重疊唔緊要呀,等於冇人嘈過 278x 73x 48x 由梨木樹至千色店重疊一樣
其實咁樣會仲吸引
可以同時等幾條線
而家最仆街嘅係
我287x轉 270B 去深水埗, 要比上水價

或太子只有貴線返新界, 搭去大圍嘅車費同搭去上水一樣
青沙要人用最起碼要有個公價
一時一樣
搭平車基本上要搭番平車
例如要落深水埗長沙灣
基本上要轉番286X冇得轉270B
如果唔係就要比全價14.8
變咗286X就爆但見到有270B有位都唔上得
好應該統一每個地方收費
正解
青沙轉乘根本有問題
乘客選擇少
認同青沙有線落旺角呢個方向

但如果係用 272X 頂柏景灣
效果只係得旺角大角咀上青沙單邊提速
(287X 飛到旺柏前提下)
經青沙轉車落旺角其實無快過
而且大埔經青沙落旺角好大機會慢過 72X 正線
城隧嗰 d就真係最均真
基本上荃葵段點都有平車比你去轉車站, 你係要硬頸搭 73x上去轉車返大圍係你自己問題。

反而青沙就擺明屈錢
取消72x換272x全日,我怕連旺角客都一鋪送埋去鐵同紅van

如果真係咁受歡迎,272x就唔會由開線到依家 近乎無一班車係可以頂閘上公路
有個小愚見:

開條沙田/大圍出發嘅路線
青沙-->欽洲街-->荔枝角道-->上海街-->亞皆老街-->櫻桃街-->

短短哋,解決青沙線去旺角耐嘅問題
雖然我知站位唔靚,同深水埗有一兩個站, 但總算可以補充一吓現有網絡不足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞