【換車的決策】Audi A3 vs MarkX

81 回覆
15 Like 23 Dislike
差果少少野
architecture大致相同
波箱 engine 都差唔多相同咁滯
fuel comsuption 唔會有太大分别
mark x 要2蚊一公里
做腳車 油費貴到你喊
正正就係整體結構差唔多
谷大幾十匹, 有乜可能差唔多油耗
Audi A3 2015 官方數字 5.1L/100km
Jetta GT 官方數字 6L/100km
係啊 我本人就係揸crown athlete hybrid 其實都好慳油 日日代步返工
同感 本人就係揸緊crown athlete hybrid
咁仲好啦
我部GT 都係5.6
咁A3實少冇多
因為我見好多二手盤的A3(有尾的房車款)
佢最為吸引我其中一樣就係年份,2015年 都係大約$130,000-140,000 左右,所以我係到諗咁的價錢買到部咁新年份的車好似幾抵屌
A3係慳油1.0-1.2左右
Markx 如行行highway 多其實1.6-1.8
但好力 後驅
Markx 就比較少野整
其本上3水1油同其他消耗品
就算舊款120 10幾年車都係冇咩野整
最多舊款前期死打南磨同匙撻 (2004-2006)
A3 6.3
335 啦
15年a3
住港島,基本上油耗都係6L/100樓下
上直6會唔會有啲過份
會唔會睇埋is250呢?不過油錢唔知會唔會貴過mark x同維修
返工放工塞燈位揸 Mark X
多錢入油都唔係咁樣玩自己啊...
A3啦
A3
OOOO俾到你高當感
速度唔慢,1.4油耗牌費又慳
如果你無米8, 後座絕對夠用
係個波箱要小心d用,咪D波走天涯
a3 1.4t 無加減撥片
當揸棍波推下枝棍囉
兩架完全唔同style
Mark X實車好大架,內籠幾舒服,完全跑唔起,車太重,唔明點解d人叫佢跑車
A3 Sedan款冇咩感想,太短反而覺得好怪,Hatch back款靚好多又放到下野
A3 一票
最主要都係上大斜,出入停車場要用姐
其他時候D波無問題架
上大斜反而冇乜問題
塞車嚴重啲
1212隻腳...
sorry, 係1212, 個波腦小兒麻痺, 跳黎跳去, 仲同你亂咁吊極力子磨爆呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞