[急!!] 點解無人講612龍匯道,黑警違法清場一事野新聞無播出嚟

442 回覆
1474 Like 4 Dislike
黑警我地香港人一定會清算你地
就係無新聞報導呢吓嬲
最終目標:完全撤回送中惡法。釋放義士。

暫你老母緩呀!!!

呢場仗我地仲未打贏,唔好掉以輕心。

星期日出去遊行。 星期一出去集會。
推爆呢個post
本來追擊就已經係有問題架啦
推,點解會無人報道
推 根本黑警有好多違法行動
數都數唔哂
撤左之後一定要好好清算
Push
但係想求證返,果時鄺神好似話係申請緊不反對通知書但係未批
同埋係人群後面射彈之前重申呢度係民陣和平集會

以上全部睇直播見到
仆街撳錯負皮

依單野我都想知

明明依個位係合法

咁點解會比人趕
發夢當時都係度,食咗飛去中信門口粒彈之後,
都有研究過呢個論點,但發現民陣嘅論述同事實有出入。

民陣:已向警方表示在龍匯道集會,未收到警方的不反對通知書,亦未收到警方的反對,因此認為今次的集會是合法的。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1462335-20190612.htm

港大:如果警務處處長不反對舉行這次遊行,就會最遲在遊行舉行前發出「不反對通知書」。

http://www.role.hku.hk/glossaries/LetterofNoObjection

不過我夢見個核心問題都係「即使我地係attempt to break and enter中信大廈,催淚彈都唔會係reasonable force。」
推 我同班fd都發夢夢到係龍匯道 前線立法會食曬催淚彈 我地開始退後 俾位佢地去急救站 點知後面都有催淚彈 以為龍匯道好安全 又大台又不反對通知書 所以保護措施唔係好夠 唯有衝入中信 點知佢地夠膽係中信門口放催淚彈
我屌你老母啦
如果我係鬼我死得慘過林奠
幫推
Same發左同一個夢
但後來中信閂門 想入去避都唔得
本身我都係企最後個啲
無啦啦演藝個邊冇晒人變左前線
見到班狗
個時真係好驚

民陣係咁話佢地班狗冇權干預民陣哩個合法區
反而激起班狗情緒
不斷射啲彈去人群
push
好慘個巴打 我地唔可以比佢白死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞