[急!!] 點解無人講612龍匯道,黑警違法清場一事野新聞無播出嚟

442 回覆
1474 Like 4 Dislike
新聞自我審查一直都係香港非常嚴重既問題,只係今次搞到咁大件事先更加特顯出嚟,所以其實啲年長一輩或者家庭主婦佢地根本唔知出面發生緊既事,淨係睇tvb同報紙過濾咗既新聞,佢地只係睇緊人地想比你睇嘅野你

不過我好感動真係好感動見到依家唔同區都有人播返互聯網黑警嘅片出嚟,多謝哂你地,Respect

香港人加油,聽日見
真係好深刻 最後一批入到去,聽到啲人拍門,其他人話走啊,我地開唔到比佢地架啦,好恐怖 發惡夢
推 發夢
喺夢入面 乜嘢旗都冇
但係睇番新聞片段個旁述話有
戴頭盔台,我都無片
同一個夢
食哂彈
事後想搵返但係咩片都冇
發夢見到自己一個棋喺最近中信玻璃門個位 入邊好多花生友同埋西裝友 全部攞起手機拍片 無人諗住開門 全部人咳撚戇撚鳩 佢班冚家剷都唔撚開門 之後嗰班癲狗仲癲到揼上台 就咁樣就喺嗰度硬食咗幾粒
發夢係現場 竟然冇片睇住班狗 前後放催淚彈 逼人硬食 竟然冇台影到 真係好唔抵 果陣個個都變三文治 重有幾個女仔比人逼左係門口邊 唯有拉佢地出黎 先幫到佢地
其實唔單止龍匯道
發夢當時係龍和道東邊紅圈位守住戰線
黑色係警察進攻方向
當時呢個位無任何警察同我地對侍,但係特然見到有5,6個警察離遠突個頭出黎,所以大家都係呢個位準備。
但係當警察一出黎已經係幾隊人戴哂防毒面具衝出黎!
當刻大家已經即刻後退同無作出任何衝擊,但警察係無舉旗既亦無用棍、胡椒噴霧等次一級武力情況下,直接放催淚彈!
然後大部份人都跑向中信方向,其間係無人作出還擊,但警察都不斷放催淚彈。
跟住就係發生大台都比催淚彈圍攻既情況
我係現場身體食咗粒彈,佢係對住大台嚟射
利申:發夢時
推呀
人群後面射果刻無鎖門,係有邊門唔知點解有個鐵馬擋左半邊
跟住人逼人逼到果邊門度門閘左半邊入口,我朋友都驚門口塊玻璃撞爆一邊頂撚住d人唔好撞埋黎一邊叫人唔好逼等人入左先,我朋友頂唔順入左去要叫門口d人拉開個鐵馬先順暢返d
粒摧淚彈就喺我腳邊爆開

利申發夢
Push
其實嗰日全日佢地都係用誘捕,發夢見捉咗唔少人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞