振興香港消費!全城戶外運動裝備及須知

425 回覆
1170 Like 2 Dislike
啲建議好用,滑雪保護背心我都有試過,的確唔錯,但對我啲比較伯熱既人可能未必啱,所以我建議買越野跑背包
https://www.decathlon.com.hk/zh/p/15-l/_/R-p-168329?mc=8488290&c=%E9%BB%91%E8%89%B2
有15L同10L ,佢可以加水袋,水袋你可以真係放水或放空氣,放空氣已經係一個氣囊,都可以擋唔少力,又輕;放水當補給,自由度大。
背包帶可以放兩支500ml水,幫手淋花都好方便,旁邊又可以掛行山杖,攰都有用嘛,加上袋身有好多放能量啫喱既細袋,又可以放急救用品,而且佢係for越野用,靈活嘛
Push
push
水袋當氣囊係真的。
以前韓農教過,佢地成日俾人打,只要在背包放兩個空的蒸餾水水樽扭實,咁就可以防打擊,水袋都有同樣效果
迪卡x網頁電腦版有埋片睇,可以參考下點放野。
https://www.decathlon.com.hk/zh/p/r100/_/R-p-174631?mc=8394366&c=%E8%97%8D%E8%89%B2
另外佢有欖球保護衣,重點保護10個位,但背部保護較少,所以加埋背包就搞掂,不過我去旺角店搵唔到件衫,而且佢有3個型號,唔知大唔大分別
而家開始人手置頂🔝
pish
推!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞