振興香港消費!全城戶外運動裝備及須知

425 回覆
1170 Like 2 Dislike
我地近日見到唔少穿著背心熱褲嘅少男少女出外進行戶外運動,
又或者好多初次進行戶外運動嘅同學們並未清楚大型活動嘅玩法。

經過日前的大型event,相信大家都知道野係真係唔可以亂食。
輕則不適,重則倒地。
戶外運動進行間,遇到的野生動物會好多,
我地一個都不能少。
要搞好活動,請大家先好好裝備自己。
先可以保護自己,同埋照顧身邊人。
以下內容大家自行過濾,我們只希望大家可以好好保護自己。
並非鼓吹任何人作出任何犯法行為。

今日係星期六!快啲出街!去振興香港消費!買返啲岩自己嘅戶外用品啦!賣晒就冇架啦!

我地真係好比心機整,如果大家歡喜,麻煩請廣傳出去啦!
歡迎網絡或印刷廣傳
Google drive 有PDF同圖片: https://drive.google.com/open?id=11j4_sgTRnZy91aotv4j4F1lMfCRPKvF-
感謝大家!!!!!!!
最終目標:完全撤回送中惡法。釋放義士。

暫你老母緩呀!!!

呢場仗我地仲未打贏,唔好掉以輕心。

星期日出去遊行。 星期一出去集會。
後記:
前幾日有人夢遊去郊遊個時,有人好驚,個夢好真,覺得自己會死。
有人唔敢再去郊遊啦,但有人好想繼續做多啲野。
我地明白,我地呢一代係唔會甘心。

為左呢份野 我地問左好多人嘅意見,行左成個油尖旺
有一位幫我地諗左好多意見嘅”大人”,佢聽到我地呢個Plan
佢忍唔住流眼淚講左句:我而家講緊嘅野係教緊你地去死呀!
我地都覺得好心酸忍唔住流眼淚,其實邊有咩死唔死,只有值唔值。
我地好明白,每個人都有佢地所擔心嘅野。但係同樣地每個人,都有自己叻嘅野可以用係唔同地方,百花齊放。
就係因為咁,呢幾日我地先會覺得,香港人其實都唔係咁西啫!
其實好撚Sweet呀痴線!
(有啲唔係人係豬唔計)

Btw個DIY口罩Test真係做撚到我地ON9
偷偷摸摸走左落街試
其實我地幾個都唔食煙,專登上網搵咩款煙最濃就走去買左包
一個對住另一個係咁噴噴噴
又係個廚房閂埋門窗大火油爆左五大隻辣椒啦
屌你老母 真係同早前夢境入面係差唔撚多味⋯
真係咳到就嘔

圖1&2: on99做手工點知failed

好撚辣眼痴撚線

MK到年年f.1都最壞⋯⋯

仲要係人地啲用品鋪瘋狂著住啲野叫對方打自己⋯

不過呢,我地識左咁耐都未試過都無諗過
我地居然會咁有心機做左成晚通宵咁認真咁熱血去做呢啲鳩野呀!

香港人,加油呀!!!!
多謝
大力一推!
上面漏左一樣好緊要既野,

而家做運動既朋友都開始識着全黑

但係啲仆街狗就好鍾意認鞋,偏偏鞋又真係好易認

所以喺度呼籲各位朋友,落街邊鞋鋪買番對地盤鋼頭鞋

又平又安全,最緊要係,

間間鞋鋪都係係賣嗰幾款鞋

團隊運動最緊要放低個人身份
好有心
作為一個港女,
去完郊遊出晒汗 當然係要換套靚靚衫著對靚靚鞋啦!
唔想帶唔緊要!
我地要振興經濟!郊遊完當然係直落行街買衫
我地有既係cash!
舊嗰啲行完山污糟到咁我就唔會要囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞