[真相大白] 點解Telegram個Admin俾人拉 原來係用左小米手機

350 回覆
1801 Like 15 Dislike
係咪呢牌一講到強國手機牌子就諗起華為
開始唔記得XiaoMi小米都係
豬到咁都係自己人
數碼通下話
先生...你睇下篇野講咩先好嗎?
睇曬
While Telegram conversations can be encrypted, the service does not have end-to-end encryption for its group chats, said Mr. Tsui

喂, 醒呀喂
唔係話你講既錯
咁你應該係齋睇唔明, 或唔識英文?
生做果粉
死做果鬼
唔好再分化
大陸機就唔好用啦,不過成單嘢衰在自己供個password出嚟
乜野 我唔係講機主
我講緊會幫狗手破你電話班IT佬
完全話你知支那機
記得搵法援
TG嘅普通chat, private group同private channel都係用heavily encrypted cross-jurisdictional cloud嚟store
要幾個司法機關同時出warrant先入到,好處係cross-device都可以不停sync,唔使驚backup唔番

而secret chat就係end to end encryption,所以部機一logout就restore唔返
佢似係俾人大到, 如果真係入到佢電話,就唔駛叫佢自己交密碼先啦 ... 同埋有可能班人嚇佢, 話佢自己交密碼出黎會罪名輕d之類
唉 唔知講咩好
又多一單可以同美國投訴制裁小米

中國又贏
乜料,佢係自己開㗎。係佢自己怯,喺威脅之下開機,冇人話差佬真係可以開到佢部機。

利申:我淨係睇文意啫。如果真係有咁嘅科技嘅話,請指教。
當你講cross-jurisdictional cloud其實你知唔知已經violate緊野; 而其實你自己有冇check過係咩cloud黎?
唔好9吹啦
同樓主講啦
HACK既最低階既手段就係DDOS
蝗國水平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞