做咗三年幾貢茶 你問我答[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

你有邊一日準時起到身

琴日三個月嚟第一次

我每日都準時起身

積極人生

收我為徒

準時起身無用
準時到先係問題
例如今日係油麻地唔小心坐錯紅線
去到荔枝角先發現錯左

你原本要去邊
點解會已達咁多個站先發現 我最多都係一個站就會發現
成日一遲到就唔想返

我聽緊歌
原本要去九龍塘
最後遲左15分鐘
為左慶祝做完功課
聽日買杯913奶茶飲先

正呀

為咗慶祝冇做功課 今日去買杯清玉先

覺得清玉麻麻
可能叫唔中好飲既野

我每次都係飲翡翠檸檬 酸就酸不過好好飲

搵日試下先

肥宅推薦茉香奶茶 你可以試下

咁我下次試下~

食落肚都叫有野屙番出黎 但花只可以擺到佢謝

得個望字

你就係因為咁叫你男朋友唔使送?

成件事好晒錢

叫佢自製 咁即係你哋琴晚都冇出去食飯呀?

淨係食飯

食咩?

食好d 食元氣
我瞓到而家 又走堂
唔得 兩點半個堂一定要上

你有邊一日準時起到身

琴日三個月嚟第一次

我每日都準時起身

點做到

較鬧鐘
每次都醒到

我每次都落床熄完個鬧鐘就上床瞓返
今日個鬧鐘較九點半 我一點先起身

我會較佢10分鐘後再響
而且我會較幾個鬧鐘
唔怕錯手熄左

我已經試過隔五分鐘一個 然後我會五分鐘醒一次熄完佢再瞓 最後都係起唔到身

你有邊一日準時起到身

琴日三個月嚟第一次

我每日都準時起身

積極人生

收我為徒

準時起身無用
準時到先係問題
去到荔枝角先發現錯左

你原本要去邊
成日一遲到就唔想返

我聽緊歌
原本要去九龍塘
最後遲左15分鐘

上堂? 點解一早就會喺油麻地

食落肚都叫有野屙番出黎 但花只可以擺到佢謝

得個望字

成件事好晒錢

淨係食飯

食咩?

食好d 食元氣

明明人哋去元氣可以食得好平 點解我每次食都二百幾
你哋食咗幾錢
為左慶祝做完功課
聽日買杯913奶茶飲先

正呀

覺得清玉麻麻
可能叫唔中好飲既野

搵日試下先

咁我下次試下~

細個成日去仙蹟岩飲茉香珍珠奶茶

琴日三個月嚟第一次

我每日都準時起身

點做到

較鬧鐘
每次都醒到

我會較佢10分鐘後再響
而且我會較幾個鬧鐘
唔怕錯手熄左

我已經試過隔五分鐘一個 然後我會五分鐘醒一次熄完佢再瞓 最後都係起唔到身

我諗你要既唔係鬧鐘而係一個叫醒你既人

我每日都準時起身

積極人生

收我為徒

準時起身無用
準時到先係問題
去到荔枝角先發現錯左

你原本要去邊
成日一遲到就唔想返

我聽緊歌
原本要去九龍塘
最後遲左15分鐘

坐車會係油麻地落
再轉地鐵就得

成件事好晒錢

淨係食飯

食咩?

食好d 食元氣

你哋食咗幾錢

我都係每人200
做過4年幾歇腳亭,野飲都唔錯但就係唔出名

歇腳亭越嚟越差以前成日飲

總公司啲督導換哂,SOP每個督導教法都唔一樣,中招比客投訴就屈落加盟店到話員工錯

成件事好晒錢

淨係食飯

食咩?

食好d 食元氣

你哋食咗幾錢

我都係每人200

rich
我$27x 個fd$6x

琴日三個月嚟第一次

我每日都準時起身

點做到

較鬧鐘
每次都醒到

我會較佢10分鐘後再響
而且我會較幾個鬧鐘
唔怕錯手熄左

我諗你要既唔係鬧鐘而係一個叫醒你既人

可惜冇

我每日都準時起身

積極人生

收我為徒

準時起身無用
準時到先係問題
去到荔枝角先發現錯左

你原本要去邊
成日一遲到就唔想返

我聽緊歌
原本要去九龍塘
最後遲左15分鐘

坐車會係油麻地落
再轉地鐵就得

做乜唔直接搭地鐵

總公司啲督導換哂,SOP每個督導教法都唔一樣,中招比客投訴就屈落加盟店到話員工錯

有督導?長期喺度?

有督導?長期喺度?

有架,台灣人黎既係,長駐係總公司
你哋long d左幾耐 有無facetime下呀
我身邊有兩個極端例子 一個係外國讀5年醫 到而家第4年倒關係都keep得好好 另一個去到第2,3年就散左同第二個一齊

暫時半年 仲有最少兩年要捱

佢中途會唔會番黎? 如果會會有寄託d 兩年唔算長架喇 最緊要大家有信任

唔知呀而家見步行步咁 信任就好夠 佢毒撚嚟唔怕佢周圍溝女
佢有上連登 應該唔會入呢個post掛

應該唔會入呢個po 佢知你acc名?
通常最危險都係圍埋果堆non local
追完呢個post之後成日都想飲珍奶

長期餓底
[
唔食得但又鍾意食 so矛盾

譚仔三小?

係呀極限架喇

下次試下二小 每次加上去

唔加上去啦要減番落去 唔好食咁辣

歇腳亭呢排真係前排冬天前熱飲全部加兩蚊 但早幾日見到佢哋寫出限時優惠熱飲減兩蚊
走冰又加一蚊 鮮奶類走冰加兩蚊
咁走冰落返啲茶成本高咗都正常嘅 但係走親冰就加錢俾人感覺好小家
雖然我從來都唔會走冰 因為我自己都最憎人走冰

葵芳果間學生減兩蚊
[
上次又話係

講太詳細d人會唔知我住邊
講葵芳個個都知係邊

係咪果頭d山 果邊我都熟熟地

你有邊一日準時起到身

琴日三個月嚟第一次

我每日都準時起身

積極人生

收我為徒

準時起身無用
準時到先係問題
去到荔枝角先發現錯左

你原本要去邊
成日一遲到就唔想返

我聽緊歌
原本要去九龍塘
最後遲左15分鐘

你係果度番學?
想問下珍珠係邊到有得買
自己點煲先好食

歇腳亭呢排真係前排冬天前熱飲全部加兩蚊 但早幾日見到佢哋寫出限時優惠熱飲減兩蚊
走冰又加一蚊 鮮奶類走冰加兩蚊
咁走冰落返啲茶成本高咗都正常嘅 但係走親冰就加錢俾人感覺好小家
雖然我從來都唔會走冰 因為我自己都最憎人走冰

葵芳果間學生減兩蚊

睇加盟主點做,本身無呢啲例,但走冰杯野都按比例加返唔會溝水,所以鮮奶類走冰會成本高好多,有啲加盟主會自己加價
為左慶祝做完功課
聽日買杯913奶茶飲先

正呀

覺得清玉麻麻
可能叫唔中好飲既野

搵日試下先

咁我下次試下~

賣飛佛前兩日飲完 不過少甜左都仲係好甜 同埋茶味無咁重
呢兩日智慧齒痛 無得咬珍珠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞