垃圾抽水扮中立花店 - Le Sean Seasons Florist

364 回覆
1249 Like 10 Dislike
push番上水
push
推推推
澄清post都要出廣告post, 真係好肉酸
個page有十三萬fans, 連一成出嚟撐你都冇
8xx likes一㩒落去..
希望啲賓賓印印睇得明你講咩啦

知你有mon post架Sean
再講多次 我唔係同業 只係一個睇唔過眼既人
冇話過你係藍 或者你一開頭係想中立啦 但你既行為(block人,滅聲, 借運動宣傳...)真係好嘔心
人地話捐18億股權出黎喎
人地要捐18億港紙,樓主點睇?
花店市值會咁多?
18億? 精蟲就有 要唔要?
仲話搞虛擬貨幣
公司市值90億
完全係騙子喎,唔只消費運動咁簡單
全公司總市值90億, 2成shares值18億.

唔知個valuation係base on乜鳩. 以m&a角度未上市既傳統型公司我出價2-5倍.

買花> 賣花. 買貨> 賣貨. 我個人會睇佢係一個傳統既business model. Trading + retailing

意思係如果我全資一個人擁有呢間公司, 我2-5年內可以賺到90億

睇完佢個估值果下. 我真心希望呢d想借d意上位既撚樣一Q清袋永不翻身
補充. 係稅後利潤2-5年賺90億

唔好話2-5年, 你90倍pe既, 就90年搵90億

一年搵1億

我聽日就執7哂幾間1469去賣花
可能個ceo出到嚟原來又係乜撚嘢弊少呀大賭李嘉誠嗰啲職業騙子
只係喺樓下comment share咗呢個post
已經俾佢del+block
自己諗下佢係咪想食人血饅頭
咁咪仲威過誠哥誠哥都係話拎十億出嚟
繼續mon住先
一切都要再等呀創辦人拎啲證據出嚟
但呢個時候可以回下帶先
2015年自己報稱既營業額係2000萬

https://topick.hket.com/article/995921/80後情侶檔創小王子花店%20營業額達2000萬
推一推先
Sean
不了
又係呢間垃圾
執剩2間的價值90億的花店⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞