垃圾抽水扮中立花店 - Le Sean Seasons Florist

364 回覆
1249 Like 10 Dislike
紀錄低 遲啲一次過清算
本來準備買求婚花諗緊揀邊間,見佢出po支持仲比佢呃左想幫襯佢,屌好撚彩睇到
唔好意思阻少少時間,希望可以入黎睇睇!

抗爭之後,有更重要既事我地要去做!
https://lih.kg/1223305

有無今次既事件都好,權力係會令人腐化,以前無濫權唔代表以後都唔會。

任何既原因都唔應該成為「繞過法定守則去行使法律賦予你既特權」既基礎。

如果香港人養出黎隻狗仔率先去親身示範不守法,去示範點樣越過法例、特事特辦,後果絕對係災難性。

總有一日,朗朗乾坤,一片清明!
IG 改左名,唔知點解report 完佢spam 之後show 唔到佢profile
冇改呀 都係個個
創辦人話我新acc 又質疑我係行家 打擊佢係為左自己好處

首先我只係一個睇唔過眼嘅人 出post冇仼何利益 打手死全家

你係由612開始有支持罷工 但你一開始嘅言論 大家有目共睹 你嘅所謂解釋 我係度post多一次 大家接唔接受自行判斷

你之後post嘅言論嘅語調 再加上不停係post落ad呢樣嘢 都令人垢病
罷工唔開鋪唔等於冇消費件事 你落ad係政治有關嘅post 令到呢幾日你個page多左幾多人睇 多左幾多fans 個brand多左幾人識 你心知肚明

從來都係針對事 而唔係好似你所講要擺你入「文字獄」又話埋你家人
可恥
叫佢捐白花出嚟啦
有捐呀 比明報
擺明想賺哂兩邊啦 又
佢老婆咪之前同弱雞搶老公歌個
見大家鬧得咁開心
有啲唔明

其實講到明支持罷市
幾個post講到出面支持學生
點解問佢扮中立呢?
又,做生意咁重成本
宣傳下有乜問題?
問題係佢係咪真係有罷市
如果有,成本幾大
係咪多左like可以頂到先?
like左又不是可以好快多了生意
唔係咁好玩的,香港租幾貴先得
同一邏輯,高調撐就是有圖謀
所有表態罷市的人都可以話係拎光環?

咁兩面不是人
罷市又要交租,仲要俾人鬧
即迫商户學喜記
下次無人罷市的了
今日fb 又見佢賣廣告
輕輕一推
噁心
叫人投票個post?
本身見佢咁比心機洗底 又真係有捐花
諗住由個post沉
但見到佢616個post真係...
首先係version 1 goodest english

可能創辦人太心急話比大家知佢做左咩 冇proof read就出左post

因為要落ad 所以英文通順返了

捐花係好事 但要咁詳細講捐左幾多?
仲要擺哂自己email website 然後落ad target外國人(㩒入comment同share可以見到大部分都唔係香港人)
係為左搏人訪問你?報導你?
做多左喇

繼續推!
佢真係做多左
當初見佢罷市都要賣廣告都已經奇怪
依家已經好明顯係借呢件事上位,成件事好嘔心,義士搵條命去搏,你就消費人地去做宣傳
捐花係好事 但專登同全世界大聲講我捐左幾多 真係得呢間

以本人所知 其實好多金鐘 灣仔附近嘅大小花店都免費送 or 賣勁平

人地密密做 都無特別出過聲 ⋯

唯一得佢咁樣去博知名度、博訪問和拿光環

sorry 睇唔過眼 要繼續推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞