Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好多人都話佢細聲
不過如果好方面睇其實係配ios13個聽力保護唔想你炸耳.......

但都要佢隔音勁先得
1. 暫時未試到(Sorry)
2. 凡事起頭難,搞左一大輪先較啱耳型角度,以Powerbeats舊款經驗嚟講,第一次戴Powerbeats Pro上耳係輕身,體積細,簡單嚟講,先將耳掛扣啱耳仔,再將耳機推入耳仔
3. 唔會,感覺同戴AirPods冇分別,依家戴左差唔多3個鐘未有唔舒服出現,每個人耳型唔同
4. 唔會,佢唔係真係成個耳塞入晒耳,唔係BeatsX果種入耳式,同埋佢成個耳機都唔會貼實耳仔,大約會有少少空位走盞
5. 以BeatsX嚟講之前戴得最多,今次Powerbeats Pro唔再係賣低頻、低沉,我比較聽低頻音樂多分別到出嚟,低、中、高頻平衡,人聲突出,特點是動態表現豐富BeatsX係低頻勁過頭覆蓋晒人聲
順便講下漏聲方面,揀啱耳塞size基本上都唔會漏聲

Luke Wood 表示廠方特別為耳塞腔體設計活塞驅動器,利用高效能的加壓氣流,在細小的空間內產生強大的聲場,而且真失真更低,並貫徹 Beats 品牌耳機的大動態低頻聽感
隔音一定同AirPods冇得比
依個airpod 個時都係咁
啱啱好又一個鐘,同上面情況一樣,依家有77%電,一個鐘10%左右
電量其實好夠 感覺耳機+盒可以做到幾日唔差電
應該要大聲啲講
所以如果想用嚟通話真係買啲有線嘅,可以對住個咪講
好感動
灣巴好有心回應
好心動想同埋巴打們一齊夾
總結電量報告:六點零鐘Non Stop開一半音量聽Spotify 320Kbps Disco歌,期間冇除過耳機/講電話,直到依家返到屋企聽左5個鐘左右,電量仲有60%
啲電多到我唔帶盒出街都得
有時未必想聽咁耐歌
唔帶盒真係除低都唔知放邊
掛衫領
多謝share
繼續等港行
an機用家表示 beats pro一放褲袋斷線情況好嚴重
轉iphone咯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞