Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

見你講完上去搵下 依款唔錯
我個淘寶貨都到左
今晚放工試
唔使等 尋日俾錢已經可以用$300-30優惠
第一日就淘左
戴上去感覺有d緊(近視撚) 做運動一定無問題
希望好快習慣到
啲聲聽落點樣?
不過不失
兩年前買左條3.5mm有線beats
相比之下powerbeats pro bass同人聲均衡左
無以前咁味精
戴上去隔唔隔音
有d 緊, 導致好侷
隔音就普通
聲就因為隔音好過airpods, 所以都靚過airpods
我試聽左 HTTYD 嘅OTSB其中一首test drive
不過不失
唔好其望咁高

我要再買耳塞
希望會舒服d
否則以而家呢個ear breathing level
我prefer airpods 多dm
因為舒服太多
撇開我老婆會聽到晒我睇緊乜的話
聽你地幾位巴打評測
音質真係好普通
仲話唔好奇望太高,
我寧願佢好似舊時咁重bass
而家同AirPods 音質差唔多
仲要隔音又唔係話太好
我不如用返AirPods 又要方便啲
好似有啲巴撚
有冇試下用耳棉?
其實base 係勁過airpods 好多
我而家試第三次又無第一二次咁侷
可能係終於載啱個位

聲就真係好個人, 但要記住佢只係一對beats 咋
你當佢係一對入耳防水防汗airpods
方便iphone ipas 轉換
受惠於w1 chips 少 Delay
有咁上下聲同base
就覺得呢二千其實好抵用

仲有
個盒好Q 大
耳棉我仲辛苦
最衰d 硅膠耳塞比晒人
我淘左d, 等禮拜尾吧, 唔急的
(原裝嗰d 算吧
原裝未捨得拆
我而家載第三次, 又ok
可能沖乾淨涼, 嘆住冷氣
頭先喺街試載, 有機會位唔啱
有d 緊, 導致好侷
隔音就普通
聲就因為隔音好過airpods, 所以都靚過airpods
我試聽左 HTTYD 嘅OTSB其中一首test drive
不過不失
唔好望咁高

我要再買耳塞
希望會舒服d
否則以而家呢個ear breathing level
我prefer airpods 多dm
因為舒服太多
撇開我老婆會聽到晒我睇緊乜的話

Ipad 打字好多錯左
勿插
其實base 係勁過airpods 好多
我而家試第三次又無第一二次咁侷
可能係終於載啱個位

聲就真係好個人, 但要記住佢只係一對beats 咋
你當佢係一對入耳防水防汗airpods
方便iphone ipad 轉換
受惠於w1 chips 少 Delay
有咁上下聲同base
就覺得呢二千其實好抵用

仲有
個盒好Q 大
Update 11:22pm
暫時睇左一集 fear the walking dead
45分鐘
唔夾耳
有 Base
我有載眼鏡
Airpods 方便在你要除, 耳仔痕突發撩耳屎好方便 (我真係成日係咁, 特別係沖完涼)
Pb pro 就無咁方便
整體是各有各好
平時屋企會airpods Or PB pro
番工放工出街跑步就一定是PB Pro
今次載啱位真係加番唔少分
跑步戴唔到Airpods嘅表示好期待
大陸官網apple store買 14號朝早買 15號下晝到 大陸寄大陸 深圳擺搵fd幫收
比個個人參考大家
音質音量感覺無乜差距 因為我都唔太識呢方面 老實講我都唔覺得beats佢隔音好太多
因為我自己感覺個勾既形狀會令你係用勾撐住耳仔再放耳塞落個耳洞度 並唔係耳塞個位係主體 從而條耳道感覺上唔算好貼合個耳塞 可能係我個人問題
追求音質既人 就唔好參考我講個d 因為唔專業
所以我只講實用性
電量係beats 比較長
出街成日用又唔想帶袋or條褲既袋唔大既話直接買airpods 唔洗考慮
個盒係十分礙事
但係運動黎講 佢係好好既選擇 因為音量都有得較同真係完全唔怕跌 呢一樣其實幾重要 如果有小小機會跌或者成日在意佢 已經會搞到你用得唔安落 同基本做3,4個鐘運動你係個盒都唔洗帶出去 係咁既時間黎計同80%音量 airpods係未必做到
Beats仲有一個對於比我黎講既小優勢 係舊野大d 比較難唔見 答車訓左都唔驚 屋企戴住訓醒仲係耳仔到 唔洗玩翻天覆地
最後兩者性價比黎講 如果airpods 戴得到同穩 絕對係airpods 如果戴唔好你跟本無得簡 兩款都有既人應該會同我一樣突然間覺得airpods幾抵買 但要買普通版 唔洗買無線版 有錢既人 就買曬佢 因為唔同場合都真係會對應到你唔同需要
講錯 beats個隔音無比airpods好好多 差距不大先岩 sor sor
對無戴眼鏡+耳仔偏細既人嚟講應該唔錯
但有眼鏡都問題不大
頭一兩次唔係好慣
慢慢下就ok

反而個耳塞真係
跟盒送果幾個size我感覺唔到有咩分別
戴上耳d感覺集中晒係耳背
諗住轉過第二款
跑步嚟講 Airpods 我又真係無甩過
仲好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞