[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(12)

1001 回覆
610 Like 7 Dislike
我立即屌你老母
長他人志氣 滅自己威風
再屌撚埋你個挽字
你咪撚話自己係香港人呀屌你
我既少少意見 唔洗燥我既 各有意見 你咁有自信既 應該做多d實事 唔係個個dllm dlgh
現實同幻想好大分別 認清自己揸莊定揸閒
聽日咪做囉 做乜鳩
首先挽你老母
其次dllm
你乜都唔做咪一切都只會係幻想 咁樣先係你所講既逃避現實
你有多少少eq先好睇文 驚你睇完唔明
你有多少少iq先好回覆 玩字都唔識 驚你覆完唔知柒
你地加油 我繼續等文 路不一同 冇傾計
我驚你中文字都睇唔明咋 挽
子爭巴,有垃圾讀者睇你啲文,你有咩睇法?
美中委員會都有引用民陣四月遊行人數啦,我唔敢講一定有用,但到呢啲時刻,國際都睇住嘅情況下,足夠嘅遊行人數,最起碼提供到正當理由比唔同嘅國家做更加多嘅嘢,我夠唔係香港,但我呢邊都有集會,我都會去
當年23條立法我地都阻止到,點解今次唔得?
咁嗰陣同而家又好大分別嘅
而家高官問責制名存實亡,嗰陣仲係葉劉sell唔到23條要落台、梁錦松偷步買車要落台嘅年代
樓上位巴打會咁諗我覺得無可厚非,但唔係聽日唔出嚟嘅藉口
我唔會話抱悲觀主義就係垃圾,每個人有自己想法、立場,最重要係唔好去強逼人去接受自己嗰套,同時我都相信真理係越辯越明。

我自己都係抱悲觀主義,我相信聽日行完條條例都會通過,不過有啲事唔係得先去做,而係要去做所以要去做

遊行係香港人嘅自由,遺憾嘅係聽日可能係最後一次遊行,我生於八十年代尾,享受過四季分明、人人和睦有善、公平公正嘅香港。

我愛香港,我係香港人,就算條路好難行,甚至係絕路,絕望到我都好想放棄,我都唔會放棄,因為如果我自己都放棄嘅話,我又有咩資格生活喺一個我想生活嘅香港?雖然我唔放棄,香港都可能會繼續沉淪,但係起碼我有盡過責任去做我可以做嘅事,喺仲可以出聲嘅情況下盡我責任表達意見。

一片石頭投入大海係微不足道,成千上萬石頭不斷投入大海就足以改變世界。每個人力量係好弱,不過只要有人肯堅持去做啱嘅事,偏離嘅世界線終有一日會移回正軌。

聽日係反逃犯條例修訂遊行,我希望大家仔細思考之後,做出自己認為啱嘅決定。
另外我剛放完狗,喺九龍返緊去,大家可以瞓先。
你話我地咁有自信,應該做多啲實事
第一你邊到見到我地有自信,第二你邊到見到我地唔係做實事?

如果只係我地覺得出黎係有用/好過唔出就=有自信

咁係咪因爲你冇自信 所以先至唔出黎

另外 有冇聽過Learned Helplessness 冇嘅話可以search 下 我諗多多少少都解釋到你個心態

另外,你俾人屌唔係預左?
你而家唔做事都算,仲要屌啲做事嘅人,身為香港人大大聲話自己唔愛香港,點解唔屌得,你侮辱左香港人呢個身份。

再者,一直以黎,”挽”字都係會俾人屌。你自己私底下用嘅話,如果又係你朋友,我會提你但唔會屌你,但依到係連登討論區,呢個討論區有佢自己嘅norm,你唔跟,俾人屌都係正常
ban咗佢算 等爭巴岀文上電
唔好再回佢喇
唔好比人分化到
聽日見啦
先生又收𡃁收寵物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞