[突發]Call Of Duty又翻炒Modern Warfare

184 回覆
39 Like 3 Dislike
大鎚做aw and ww2
正常一個工作室有三年做一集, 正常今年iw做,下年大鎚,但好似treyarch要頂大鎚套半成品提早一年下年出
錘仔同烏鴉喺度爭邊個話事搞到成Pat屎焗住要3arc幫手做,亦都解釋到點解今集bo4會咁少更新應承咗啲嘢都冇咗,根本邊度做得切
咁撚on9
raven最深刻喺佢負責ghost multiplayer
連game balance都做唔好
根本應該果年(13年)就要出BO3,跟返Alex Mason失蹤果三十年嘅storyline/又或者接返BO2故仔發展
硬係要出啲futuristic elements,搞到九唔搭八
Futuristic都唔係話好大問題,但係啲故仔真係唔掂,又短又唔深入,毫無連貫性
個writer可能想表達科技發展太勁,機器人,無人機,AI對人類嘅威脅;可惜流於表面,無以前歷史事實或者文化嘅backup,令到玩家投入唔到,呢樣係致命傷
至於MP點樣搶錢法已經唔想講
之後都係靠個名呃飲呃食
同Black Ops1,2完全脱離軌道已經係死罪,根本keep住用個名只係揾老襯

我情願佢COD分開三條line,一條係Modern Warfare,一條係WWI/II/Cold war
另一條係做得好嘅Future Warfare

個人認為Futuristic係最難整得好,所以承先啟後係好重要
BO3本身個settings唔差,講班人類對付AI同埋robots,可惜個故事認真太差,令到好多玩家無共鳴
我無記錯啲話
BO1個故係接住WAW落個喎
YES, ANOTHER AMAZING GAME
搞cross platform唔係唔得
但應該好似fortnite咁 有得自己揀同唔同其他平台一齊連
PC先唔論外掛 淨係keybr+mouse都有優勢好多
另外xbox個手掣明顯好用過ps4個手掣(槍game計)
優勢︰PC>XBOX>PS4
如果無得揀既話 搞cross platform重衰過唔搞
iw 我覺得都ok BO3故事就真係垃圾 唔知做乜9
小弟英文麻麻地
可唔可以略略解釋吓?
唔知佢哋所講嘅尺度係指劇情定係各類effects
COD BO已經可以打到啲敵人斷肢
如果再高清同埋detailed啲其實都幾得人驚
巴打有無玩過CoD Modern Warfare 2 嘅第四關:No Russian先?即係個CIA Undercover Allen同Makarov等人喺俄羅斯既Zakahev國際機場掃殺平民,之後Makarov臨走前隊冧Allen(一早知佢係金手指),藉此將個恐襲嫁禍俾美國佬,引發WWIII。

佢就係想講嚟緊新COD: MW個任務會類似No Russian,充分展示戰爭嘅血腥暴力
講斷肢,最血腥一定非COD World at War莫屬
MW 3集都重有碟喺度
但No Russian嘅爭議性唔係佢有幾暴力血腥
而係佢要玩家屠殺手無串鐵嘅平民
如果新MM比No Russian有過之而無不及
咁佢情節能夠去到幾盡呢?
可能類似spec ops the line白磷彈炸平民
變左用生化武器
The Line最黐線嗰個位係
玩家角色玩得愈耐愈深入
個人就會變得愈偏激暴力
語氣都唔同晒
會唔會有番Chernobyl個間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞