做緊/考緊 政府 ws/ai/acw/to 入黎 (4)

1001 回覆
6 Like 59 Dislike
是呀 水龍王都唔識
如果有心考TO civil, 不妨報埋個TOT

因為呢水主要俾d TOT上正莊,係TO既入場卷
TOT三年係勁辛苦定點易入?正正常常就包升TO?
如果萬4蚊有朝九晚五返一至五嘅話直頭係抵屌
唔清楚,正常8-6,一至五,OT有錢
辛苦有限度,一來政府工,二來TOT 用黎培訓 應該唔難
有HD好似唔會考慮
唔一定,你咁講ws/to唔請degree或以上啦
暑假啦吊
啲做教書暑假放到八月尾九月
工程狗繼續OT 沒假放賺得五斗米
岩 佢今次無寫明拎左High cert以上既人唔接受申請,應該係會考慮。
但有時D tot sot vot 會寫明唔比有High cert或以上學歷考。
好似會供你讀書?
正常就算唔講都無可能浪費錢供你讀多個
唔會,但有得每年申請學費資助
ws>>>>>>>foreman
唔知之前睇咩post話TO正常9-5,定TOT分開8-6?

train三年之後再同街外人爭?
dse學歷vs hd/degree?
hd/degree + 3年exp以上 應該可以同TOT爭下
tot 係唔洗考過既,
只係要如期畢到業,
理論係一有位就穩上To。
應該過幾年,
水記(四大)又唔想開Board 所以先請Tot,
同埋都想請返D醒目既親生仔。
所謂既穩上,就係水記會開個所謂公開招聘
去俾自己友升上去,所以街外人收既門檻會相對高
唔洗公開招聘
technical grade trainee 上係唔洗重新in
tot都係公務員。
係contract to先要。
tot雖然係公務員,但得3年
考唔到就兜你
唔好傻啦 3年係讀唔完書先兜你呀。。。
識人Tot上。
識人考到tot 但有大學商科學歷
水龍王🐲講野都唔信
路記 技術主任(交通工程) N年無開過非見習位 咁見習班人唔洗升?
wsd TO trainee apply唔apply好
感覺TO好難入
tot上to 機會大唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞