做緊/考緊 政府 ws/ai/acw/to 入黎 (4)

1001 回覆
6 Like 59 Dislike
有冇巴打知 呢水asd ws2 用唔用得哂d位?
師兄有WS2 offer?
想問下之前有咩經驗
係 ,都係ws 2, 有d offer係咁岩waiting到我
未用曬
有冇做過Main Contractor?
聽講政府唔太中意請做過MC做得耐既人做ws?
想問番巴打對上面部門ge睇法
MC有做過但係果陣做LABOUR
唔會,我做左8年mc都請
各部門 既退休潮 開始完,呢幾水升唔到 會 需要較耐時間先升到。但依家唔入住先,之後又唔夠人爭。

簡單d講,只有怪入得遲永無入錯。
有offer入左先,入左再收到其他offer先再諗走唔走
除非同時有2個offer係手先諗做邊份

asd如果係上一水ws2 應該做保養多
wsd就睇彩數 唔知你跌入邊範
housing 都係做dmo/tms, tms一舊屎,dmo就2舊
以加就係同時有幾份offer, asd上水 係講幾時, btw thx ching
如果考TO
乜background 有著數
construction 個水
睇個水要咩人

例如要出街多,就偏mc
要畫圖多,就偏consultant
要打雜,就偏聽話傻仔
等call, 驗身, report duty

waiting, 興趣call, offer ,驗身 ,report duty

reject 完
等call 或 等收信入waiting
以上結果使唔使等半年
等call (正莊)一般見工後 3-4個月 有結果,多人見既會再長

收信waiting 睇下 先後次序,時間 無定,可能 正莊後幾星期,幾個月,半年 都未定
請教下 截止申請後隔幾耐會有interview?
正常1-2個月,如果申請者多會再耐d
8個星期後會有email通知你,2-4個星期後面試,之後再等8個星期出結果
email 通知係得唔得都會通知?
睇各部門,有不同做法。
有email亦有信出
好感謝巴打耐心解答
 等緊AI 消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞