[突發]蘋果發佈新一代iPod Touch

434 回覆
19 Like 638 Dislike
個定位太奇怪
要平嘅其實有XR,要靚dap佢又唔係
就算做普通player佢又跟唔到自家streaming,要逐次download offline mode
靚mon又無,靚影相又唔係,又唔防水

而家十個app有九個都要internet service佢又無得入sim
除咗供比零售做pos我真係諗唔到有咩人會買
呢部野用途:
買俾小朋友玩
公司抽獎
小型零售拎黎玩POS,餐廳拎黎落單
你班Genius有冇諗過1500+1000已經有成2500budget
s845級數既機都買到啦
舊嘢upgrade新u唔計
嘩3.5mm 呀,好創新呀,apple聽歌真係好聽d 架

越來越失望
等airpod2 出黑色
最後都依然白色

好啦,以為powerbeat pro 可以當replacement
點知5月頭推到5月尾到6月頭
而家變成summer

SE2 變成垃圾版ipod
點解apple store搵唔到
又到連登仔教蘋果做生意既時候
當年iPod Touch真係學生恩物 左右隔離點都有一部

但係今時今日太多平機 小學雞都有電話/直頭用埋iPhone
iPod touch冇特別賣點真係突唔到圍..
小朋友玩用iPad 啦
因為搵唔到任何優點
除左隻色、冇咗手帶、換左粒chip同有iOS update
其他真係同部ipt5冇分別
你起碼塞個touch id/ upgrade個鏡頭
嗰粒手帶制好好㩒
起碼要有eSIM, LTE
32GB賣成$1599比多個touchID唔係好過份姐下話
我反而有興趣喎...
千幾蚊又唔係貴
分薄用電量都唔錯
部機既唯一賣點就係引你買新iPad mini
以前未有android想平玩iphone就用遮
出得既話5s SE起碼玩多幾年
無理由叫啲Developer剩係幫一部iPod Touch整App掛
已買
今代mini真心正,7.9" size有9.7" Pro既性能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞