[K-POP] SPICA 討論區 (1) 重新出發

240 回覆
10 Like 3 Dislike
講真,佢地一定有排都唔會一齊出歌㗎喇,不過至少名義上仲未解散,我諗情況有少少似2am?
約都唔肯續仲可以點..

佢地而家情況係傾向大家一齊離開呢間公司
可能係成隊簽一間新公司
又或者五人簽唔同公司但會用spica呢個名一齊活動咁樣

好老實,其實要五個一齊轉走就好難,所以都預想到係散多

公司憾既話間唔中一齊開個live
又或者擺下片上youtube唱下歌都好呀
留係呢間公司咪又係有排都出唔到歌
呢樣嘢真係超感動 其實以前冇諗過佢地咁有團魂
約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

或者去唔同公司都可以一齊出下碟呢
起碼而家佢地係有心維繫個團落去先
而唔係大家各自各拋低呢個團

無錯
講真,佢地一定有排都唔會一齊出歌㗎喇,不過至少名義上仲未解散,我諗情況有少少似2am?
約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

公司憾既話間唔中一齊開個live

啱呀 之前見到有個報導係話其實佢地係提早完咗份合約,因為CJ同成員對於活動意見唔一致
我估係咪CJ又想叫佢地隔2年先cb
約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

公司憾既話間唔中一齊開個直播vlive

啱呀 之前見到有個報導係話其實佢地係提早完咗份合約,因為CJ同成員對於活動意見唔一致
我估係咪CJ又想叫佢地隔2年先cb

都有可能啦
雖然佢地之前有話過會再cb但其實連佢地都未知詳情會係點
娜萊澄清既新聞仲少人理過解散個啲新聞
果然真係睇人仆街最開心
果然真係睇人仆街最開心

我見到comment有人仲講風涼話,話而家係咪發放假消息令自己紅啲先,佢地先唔撚得閒同你玩新聞
果然真係睇人仆街最開心

我見到comment有人仲講風涼話,話而家係咪發放假消息令自己紅啲先,佢地先唔撚得閒同你玩新聞

他朝君體也相同

From fania
食屎啦CJ

to be continued
[[更新]] 2017.02.08 SPICA的手寫信

親愛的Mercury﹕

首先,我們要對於五周年在即、在沒有任何預兆下看到報導而感到慌張的各位道歉.. 成員之間對日後的方向苦苦思量後,決定暫時集中於個人活動,並跟現時的所屬公司商議有關終止合約的事宜。想到因突如其來的消息而擔心的歌迷,我們的心裡很不好受,但為了收拾狀況以及盡可能傳達最準確的內容,所以我們都在整理所有事情,以至到現在才跟大家交代。以現在的情況來說,雖然不能準確地說我們五人以SPICA身分一起的日子會到甚麼時候.. 但是必定要跟大家說! 現在絕對不是結束。希望大家會支持在各自的位置上以美好面貌跟各位見面的所有成員! 5年以來從Mercury身上得到回憶的SPICA很幸福.. 曾經很幸福.. 這是難以用筆墨形容的感激時間。請不要忘記,不論SPICA以甚麼形態存在.. 我們總是、始終如一! 跟Mercury在一起。我愛你們,Mercury (心)

二、三! 以上是SPICA。

=====
From turn up speaker
現在絕對不是結束
曾幾何時認為spica被CJ promote 會更好既我真係一個戇鳩
希望五個分別搵到間公司發展得好好好好然後間唔中合個照比我睇到你地仲係會五個一齊我都滿足啦
曾幾何時認為spica被CJ promote 會更好既我真係一個戇鳩
希望五個分別搵到間公司發展得好好好好然後間唔中合個照比我睇到你地仲係會五個一齊我都滿足啦

屌 真係駁唔到
我都曾經以為CJ會好過B2M
點知都係一撚樣

不過真係好開心好慶幸見到佢地五個仍然有心守護住SPICA呢個組合
我屌 見到ig咁多post以為cb.........

今日5周年呀
佢地擺左好多相

屌 真係駁唔到
我都曾經以為CJ會好過B2M
點知都係一撚樣

不過真係好開心好慶幸見到佢地五個仍然有心守護住SPICA呢個組合

大寶張信周圍仲寫左tonight既歌詞
[[更新]] 2017.02.08 SPICA的手寫信

親愛的Mercury﹕

首先,我們要對於五周年在即、在沒有任何預兆下看到報導而感到慌張的各位道歉.. 成員之間對日後的方向苦苦思量後,決定暫時集中於個人活動,並跟現時的所屬公司商議有關終止合約的事宜。想到因突如其來的消息而擔心的歌迷,我們的心裡很不好受,但為了收拾狀況以及盡可能傳達最準確的內容,所以我們都在整理所有事情,以至到現在才跟大家交代。以現在的情況來說,雖然不能準確地說我們五人以SPICA身分一起的日子會到甚麼時候.. 但是必定要跟大家說! 現在絕對不是結束。希望大家會支持在各自的位置上以美好面貌跟各位見面的所有成員! 5年以來從Mercury身上得到回憶的SPICA很幸福.. 曾經很幸福.. 這是難以用筆墨形容的感激時間。請不要忘記,不論SPICA以甚麼形態存在.. 我們總是、始終如一! 跟Mercury在一起。我愛你們,Mercury (心)

二、三! 以上是SPICA。

=====
From turn up speaker
現在絕對不是結束
真係感慨萬分

今日5周年呀
佢地擺左好多相

5周年拜拜

今日5周年呀
佢地擺左好多相

5周年拜拜

佢地仲係spica
單飛不解散咁
近期有兩隊我都好鐘意既團解散(WG, spica)

佢地話而家未解散
只係單飛
其實有啲想佢地其中一個簽比mystic,一黎呢間公司重視實力,二黎佢地成日都幫啲唔係自己公司嘅人搞comeback

佢地話而家未解散
只係單飛

in SPICA we trust

佢地話而家未解散
只係單飛

in SPICA we trust

啲人話咁咪即係解散
又話都flop左wfc
膠都費事派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞