[K-POP] SPICA 討論區 (1) 重新出發

240 回覆
10 Like 3 Dislike
聽翻佢地啲cover簡直玩命
喊到一pat shit
https://youtu.be/i064CtHvzNE

You gonna miss me when I'm gone
一次live都冇聽過就散

我又何嘗唔係

聽過

我又何嘗唔係

聽過

以後冇得聽

我又何嘗唔係

聽過

以後冇得聽

佢日本showcase肯有碟就好
好撚想聽
突發:而家又有新聞話解散係假消息
成員都嚇親
公司出黎講句野啦
突發:而家又有新聞話解散係假消息
成員都嚇親
公司出黎講句野啦

點樣嫁唔好呃我地啲眼淚好喎

希望係假消息
早之果陣去日本聽

我又何嘗唔係

聽過

以後冇得聽

佢日本showcase肯有碟就好
好撚想聽

轉自fania
[[通告]] 2017.02.06 SPICA並未解散

從今天早上就不斷有新聞報導SPICA解散的消息,但所屬公司CJ E&M 至今仍未發表任何有關的聲明,給予各個媒體的回應亦略有不同,甚至在兩小時前出現反駁新聞指SPICA並未解散。小編先把現有的消息綜合及整理好給大家參考。

SPICA跟CJ E&M的合約即將期滿是事實,但「約滿即等同解散」這種說法並不準確。SPICA成員曾多次跟公司討論過相關的解決方法,例如是以完整五人的形式與其他娛樂公司簽約,但她們亦知道可能性較低,所以也曾討論可否各自跟不同公司簽約,再以SPICA名義發表歌曲等等。但所有方案仍在討論中,現在成員們對突如其來的解散報導感到很慌張。簡單來說,現在並沒有任何官方消息指SPICA已解散,只是合約即將期滿而已。

請各位耐心等候官方消息,我們也會作出即時跟進及翻譯。

=====
From turn up speaker
而家唯有等
而家唯有等

聽聽下歌播到break away

雖然知呢一日會黎,但係好撚sad

雖然知呢一日會黎,但係好撚sad

未解散呀
唔好咁快sad住啦
忍唔住走左去煲n次tonight live
好有正能量
娜萊喺電台話未解散,不過合約就快到期,將來要搵新公司

公司仲未出公告解釋下而家咩情況
見楊滋滋ig private 咗
啲人真係好撚柒煩,做乜都要鬧
約都唔肯續仲可以點..
約都唔肯續仲可以點..

佢地而家情況係傾向大家一齊離開呢間公司
可能係成隊簽一間新公司
又或者五人簽唔同公司但會用spica呢個名一齊活動咁樣

邊度鬧

邊度鬧

見fania話佢回網誌又被人話
Like張人相又鬧
所以而家索性private咗
約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

好老實,其實要五個一齊轉走就好難,所以都預想到係散多

邊度鬧

見fania話佢回網誌又被人話
Like張人相又鬧
所以而家索性private咗

約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

或者去唔同公司都可以一齊出下碟呢
起碼而家佢地係有心維繫個團落去先
而唔係大家各自各拋低呢個團
講真,佢地一定有排都唔會一齊出歌㗎喇,不過至少名義上仲未解散,我諗情況有少少似2am?
約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

呢樣嘢真係超感動 其實以前冇諗過佢地咁有團魂
約都唔肯續仲可以點..

可能係成隊簽一間新公司

或者去唔同公司都可以一齊出下碟呢
起碼而家佢地係有心維繫個團落去先
而唔係大家各自各拋低呢個團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞