失業果種壓力係好大(4)

1001 回覆
25 Like 6 Dislike
Agger
Interview既機會都冇
Page真係好廢
尋日先開始send cv,但係今日已經開始驚
以前讀電影 出到嚟拍左年幾野 搞唔掂轉左做傻的嗎文員 可以點轉型
18fg到宜家都未有工
但已經到19fg都搵緊工
咁呢一年有咩做?
一直做freelance同補習
長期失業真係唔好介意人工低, 搵左工先
我當你一日要洗200$, 30日=6000
只要你搵到份萬零搵既工, 每個月都叫有錢剩
好過係到損耗自己資本
雖然其實之前有offer
其中一份試用期就quit左因為太西
又話immediate preferred
見佢由月頭出ad出到今日
尋日apply, 幾時有回音呀
係application到寫左下個月開始返工
好唔好send個follow up email話因情況有變, 可以immediate
但18k 已經係我目前收過最好既offer 我讀垃圾engine 畢業一年有18k 好似都已經算係咁
我驚你入去做完一年出黎都仲係0exp...

呢間公司
唔係獨市生意的話真係執左9世
睇住戶口銀碼慢慢扣就有壓力仲有真係太得閒
宜家個市咁差 唔敢亂走呀
邊做邊搵啦巴打
有份屈臣氏ft請咗我,但我唔太想做,因為份工要化妝,咁諗會唔會太幼稚
入去做果樣野 第時應該都轉到出去 雖然行頭可能窄d 咁樣諗會唔會好d
幾錢人工?
有咩慘過見兩份工,兩份完哂final in ,HR同line manager 都冇問題,但兩份工line manager都 新黎,因為對上果手做一個月就quit,佢怕我overqualified所以 唔請.....乜以家請人唔係要best fit ?
有份屈臣氏ft請咗我,但我唔太想做,因為份工要化妝,咁諗會唔會太幼稚
幾錢人工?

睇嚟我要搵agent介紹返12k店舖文員俾我
返住先絲打!邊做邊搵,市道太差啦
化妝品嘅錢都倒蝕啦
幾錢人工?

返住先絲打!邊做邊搵,市道太差啦

睇下聽日果兩份見唔見得成先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞