原來有讀書同無讀書既女仔真係好大分別..

331 回覆
1562 Like 47 Dislike
你做個叻仔有學歷/收入一樣可以
大肉棒
無錯 宜家條女窮d 係比以前d ex貪心d
個女仔無野吸引到你,你會簡佢咩
食得鹹魚抵得渴
agger
學府不代表一切
以前同個ex乜都AA 佢打機課金只要負擔到就得
拍拖佢例遲 真係冇發過脾氣
冇欠任何學債 自己做自己功課
以前仲幫個ex做埋佢返工d野

利申 ive fg

其實係睇屋企教乜野既價值觀同成長環境
唔通三大就冇港女咩
以前讀女校大 乜女都見過
同全枱女食餐飯 就一定睇得出教養高低
男人讀唔到書都要力爭上遊
因為冇得簡,除非好撚靚仔有富婆包或者搞gay
好多冇學歷都仲會進修或者睇下書
做老闆既大有人在
但係女人真係唔洗太搏命
讀唔到書既女人真係是但打份工等仔溝
嫁到個好d既男人就重獲新生
家底好>所有
你呢啲咪一個冇讀書嘅好例子囉
同意
HKU都大把港女啦

不過有讀書有學歷嘅女仔係吸引嘅
睇下條仔係咪真係咁膚淺啦
講真有錢有學歷
如果揀個MK妹都係玩玩下,
大把有錢人正印係有學識家底, 二奶咪靚女
你邊間UG咁犀利呀傻閪,gdp個term由高登用到𠵱家, respect ,ok?
冇讀過書真係好攞命
識兩姊妹唔讀書淨係靠男人,廿幾歲日日喺屋企打機
成日上大陸飲喜茶都算
有次聚會兩條女喺度講大灣區點好中國點好
其實一個肥婆心儀既男仔個樣係:
之後個男仔再冇出現過
娶d咁既蠢西實好快死
你情願咪得
都係既 正如女揾男既 都會睇下你乜學歷啦
男又好 女又好 大家都會揾d學歷相對/差唔遠既
試過同冇讀過書既band 3 mk妹出黎 dse好似得5分
公屋同私樓都唔撚識分
講野又成個on9咁 我講野佢又唔撚明
係夠純同埋冇機心 不過溝通唔到囉
屌你老母讀nursing 都咁撚柒串 唔講以為你讀緊Mbbs/ Mbchb
琳昨 UG 都係2.2 神科都有人below 2
同意

不過我EX,
大學拎埋獎學金,
又咪係打我踢我下體兜巴車埋黎,
唔體諒我唔了解我唔理解我,
最後比埋綠帽我戴。

不過我非常同意搵女,
係要搵一個有讀書而且正直善良既女仔,
因為個啲真係非常吸引

當然,排隊應該都唔輸到我同你
放低啦巴打
GDP 2.0 係發達國家算係咁,Btw條女腦有事都做到總統?
岩呀,之前返part time溝到條青年學院mk妹

真係成日覺得佢冇用腦咁
利申,HKU
唔同意學歷
但要有學識同教養
而呢兩樣野唔一定同學府學歷有關
要真係想區別呢兩種女人,用有冇讀書黎作區分好似仲未夠,所謂讀過書嘅女人,可唔可以話係嗰啲出於有種需要學習嘅需求,指嘅可以係佢在意知識關心思想同有自我思考嘅需要嘅女人?
補充
仲要有自己嘅思考能力
呢樣最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞