原來有讀書同無讀書既女仔真係好大分別..

331 回覆
1562 Like 47 Dislike
冇錯
真係好大分別...
利申:家境環境唔差
中學讀過普通band2政府學校,依家啲中學女frd都係冇乜學識,冇見過世面 即使幾靚都覺得爭啲野。粗俗啲講句搣唔甩嗰陣「平民味」
而家去咗海外讀大學,即使唔係身材或者樣貌出眾嘅女仔朋友都起碼講嘢同諗嘢有文有路。會識得為將來打算下,有返咁上下智慧
所以有讀書係真係唔同啲
咩人咪識返咩人囉
大學畢業都唔一定有內涵,大學都讀唔到就一定冇
原來有讀書同無讀書既男仔真係好大分別
係,基本連登準則,冇讀大學嘅男仔唔應該有女朋友
要樣靚,性格好,讀飽書,身材好
選美要求啊?
鬼唔知咩?
好想cap 圖sd 比你現任,嫌三嫌四真係愛極佢有限,仲留戀前度 後悔自己冇好好珍惜,正賤男
女人幫返女人講野? 否應事實?
我邊一隻字講過話全世界都一定係咁呀?
我講我觀察身邊所得
我就係膚淺
你用自身做例子
你就係真理
真係惡過共產黨
你而家有冇數據support學歷同修養係0 correlation ?
你up乜9?
人格點好都無用

佢對你唔好,就係唔好。
睇完你d post唔見得你有幾撚高上咯
廢柴

你成世人對撚住d av打飛機過世啦
唔知邊個住公屋呢

不過你呢d人要笑人住公屋先拎到存在感

我真係替你娘親可憐
讀專科個班 感覺上視野 心態同其他人唔同
咁既然兩邊既例子都唔準 咁你又有冇數據support你自己既論證?
我純粹講我既觀察
點解要論證
我由始至終都只係同意樓主講既野同講我既觀察
係你無q啦啦彈句你好膚淺出黎咋喎
而家同意人都要論證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞