零六年後,仲敢接小龍女一角既都係勇者

929 回覆
2909 Like 104 Dislike
你識唔識貨?
至理名言
重有劉華做楊過,經典
仙女
你睇咗套戲先講。劉亦菲好,但只是第二名,陳玉蓮是始祖
Cannot be unseen
金庸至愛陳玉蓮,因為蓮妹本來的個性也如小龍女一樣
劉亦菲冇表情,都係蓮妹姑姑好的
https://youtu.be/EZs5XfwD-n0

陳玉蓮才是金庸筆下的小龍女,當然劉亦菲已經很好

金庸串鳩黃曉明同劉亦菲就真啦
https://www.youtube.com/watch?v=Mwqoq-g93SQ
由細睇到大屋企有set DVD, 都係因為呢套野所以先開始睇金庸
睇過小說就唔會覺陳玉蓮係最似
金庸話似都係咁講
陳玉蓮做到冷若冰霜 但做唔到天真無邪 同埋佢個眼神多左份憂怨 絕情谷柳妹先會有
佢似係社會打滾過幾年既姐姐 個樣個氣質都似
劉亦菲版就真係做到清冷+稚氣 因為佢真係好細個嘛
而且陳玉蓮版另一敗筆係佢把老牛聲太出戲
男士們最想做的角色
其實依家大陸係咪禁到無野好拍?
每一套隔幾年就REBOOT一次,無限LOOP,拍完射鵰就拍神鵰,拍完神鵰就拍倚天,跟住笑傲天龍鹿鼎,再冷門就飛狐雪山連城書劍俠客
佢真係好襯拍古裝戲
講得好
On lun 9,演大陸古裝唔通搵個似非洲人黎拍呀,盲反撚真係蠢過豬
會唔會倒轉講先啱呀? 兩條整容西扮劉亦菲失敗至真
持平
完全唔同level,呢個好平凡
我覺得李若彤先最做到嗰種冷漠同不通人性,但係個樣就大左少少
係,聽到把老牛聲,仲點當佢係仙女
而家大陸全配音
老牛都變仙女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞