零六年後,仲敢接小龍女一角既都係勇者

929 回覆
2909 Like 104 Dislike
完顏洪烈係射雕英雄傳
佢做陳研希小龍女套神雕俠侶係做歐陽鋒呀
射鵰到神鵰時間都幾十年
仲靚妹樣
鬚都冇條
形象設計唔得喎
東方不敗已經用咗女人
骨場雞氣質
06年版係衰在尾冇華山論劍同五絕重新執位
我覺得06係想拍出「問世間情為何物」為題,所以最後以楊龍退隱,郭襄思念楊過做結局,同成套淒美愛情向劇風比較一致,拍華山論劍,五絕就破壞左個意境,其實改得幾好
同埋張紀中同金庸好熟,應該有問過佢意見
當年tvb製作拍得住日本,人頭計仲要係亞洲最強,因為人工平,當d演員紙屑咁用

套劇除開男女主角,其他角色演技係屈機,演藝員訓練班,整左一大班高質綠葉出黎,呢班人去拍電影都毫不遜色,呢班人先係tvb最大既資本,但佢唔知,亦冇善待佢地,由早幾年呢班人係咁出走已經奠定左cctvb今日既死路
經典武俠劇《神鵰俠侶》不停被翻拍,內地將第九度翻拍成《新神鵰俠侶》,劇中主角成為網民焦點,尤其小龍女一角,因李若彤的1995年版及劉亦菲的2006年版形像太過深入民心, 之前陳妍希的包包臉就被指與角色形像不符,而慘被網民嫌棄,而新一代小龍女則由內地90後新演員毛曉慧擔任。

被質疑宣傳伎倆

雖然不少人對毛曉慧這個名字感到陌生,但劇集的造型照卻成功引起話題,她的鼻影打得太重令「毛曉慧鼻影是認真的嗎」這一句迅速登上熱搜,大批網友紛紛搜尋毛曉慧是何方神聖,並發現她在微博的生活照與造型照分別甚大,眉目清秀且面尖尖的她, 顏值不俗,隨即有網友發表陰謀論,認為這是劇組的宣傳伎倆,刻意將其醜化以增加劇集的熱度。

2019年上位小花

現年23歲的毛曉慧是胡歌舊東家榮信達公司新簽約的藝人,中學開始已兼職做平面廣告模特兒,曾獲不少廣告邀約,當時她以學業為重而婉拒,其高考成績優秀,同時獲復旦大學、解放軍藝術學院、上海戲劇學院及南京藝術學院取錄,最終她選擇上海戲劇學院。除成為新小龍女外,她還擔正另一部重頭劇《木槿花西月錦繡》的女主角,明顯是公司力捧新人,有望成為2019年上位小花。

完全冇小龍女feel,李莫愁就差唔多
屌唔怪之得咁熟口面但一時又講唔出
做唔到金輪果種老練得黎又古古惑惑既感覺

https://youtu.be/MgBDSuo1GuY
鬼妹評最公正
劉真係最似 尢其係當佢面無表情果時 單單果種小小憂鬱既眼神
有種冷若冰霜 唔食人間煙火既仙氣
神鷗卡通版先係果期神級之作
一聽到劉德華首歌就自動聯想到神鷗
有時我 亦痛恨你 竟將愛情置死地
此愛天下無雙
啲製作人翻拍神鵰之前唔該望下呢套先啦,邊可能贏得過呢個版本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞