28國聯軍 歐盟向林鄭發出外交照會反逃犯條例修訂

1001 回覆
7726 Like 26 Dislike
呢壇野老老豆豆都幾爆
香港終於上頭條
以無知為榮,而家啲人真係好撚叻
6月9日到時見
咁樣一跌唔會上得返去,買舊垃圾黎托咩
今日先話同德國發難炸,轉頭比德國為首既歐盟撚
歐盟同美國要做野先有用,例如禁止支持既政府人員、議員踏足其領土,或凍結資產先有用
三毛 遲下可能得返一毛

唔考慮下轉工?
路透假
返去睇TVB囉
錢銀關頭,歐洲都係跟美國
亮劍
你要叫班冇咩價值嘅soso哦哦友噏論點又真係幾難嘅
當外國出哂advise 話呢個地方有政策風險個時 邊鬼個仲會同你繼續留錢貪你有感情?
香港冇左外國資金咩都唔係 貪你d熊貓點心價平咩
睇TVB最撚真實
垃圾狗
誠哥大劉都撤資走人啦
逃犯條例通過就等於直接影響香港法治體制令到外資覺得自己係香港唔受基本法保障
就算錢幾好搵但轉個頭就話你洗黑錢要凍結你資金跟手捉你返大陸受審
比著係你你都會走啦吓話
互相干預,自食奇果
林鄭幾時師承慈禧?

《對萬國宣戰詔書》
我朝二百數年,深仁厚澤,凡遠人來中國者,列祖列宗罔不待以懷柔。迨道光、咸豐年間,俯准彼等互市,並乞在我國傳教;朝廷以其勸人為善,勉允所請,初亦就我範圍,遵我約束詎三十年來,恃我國仁厚,一意拊循,彼乃益肆梟張,欺臨我國家,侵佔我土地,蹂躪我人民,勒索我財物。朝廷稍加遷就,彼等負其兇橫,日甚一日,無所不至。小則欺壓平民,大則侮慢神聖。我國赤子,仇怨鬱結,人人慾得而甘心。此義勇焚毀教堂、屠殺教民所由來也。朝廷仍不肯開釁,如前保護者,恐傷吾人民耳。故一再降旨申禁,保衛使館,加恤教民。故前日有「拳民、教民皆吾赤子」之諭,原為民教,解釋夙嫌。朝廷柔服遠人,至矣盡矣!然彼等不知感激,反肆要挾。昨日公然有社士蘭照會,令我退出大沽口炮台,歸彼看管,否則以力襲取。危詞恫嚇,意在肆其猖獗,震動畿輔。
777因爲2條友而搞大件事係做錯事
根本港府理虧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞