澳洲大選即時討論

230 回覆
12 Like 2 Dislike
個張 ballot paper 長過長腳蟹條腿
真係個個都入到閘
改左名先啦

Bill shorten
即係你啲法案永遠過唔到
澳洲你投邊個都係對政策上嘅不同,香港直頭係有人甘願放棄人身自由人權走去投共狗真係好痴
Scomo
QLD票倉
成日係youtube聽到呢句 slogan
澳洲喺強制投票喎
其實scomo 呢一仗真係好靚

兩個月前既 nsw state election
Labor 又係 expected to easy win
結果 liberal 冇損失,個時警號就已經響起。你可以話 Daley 錯,又可以話 state 啫,邊關事。但 Scott 係由紅褲子出身,做過競選經理呢啲位,做移民部長一刀切令到船民數紙大減,做財長就減赤。

到 nsw election 之後佢快刀斬亂麻,提早五月就大選 (本來預八九月)

Labor 一早就要明呢場硬仗。本身佢地安安穩穩就訓係度都嬴,偏偏經濟已經差你仲走去搞呢搞路,大佬呀,你係都坐穩先啦。

家下咁搞 scomo 黨內穩如泰山,一個唔該變左下個 John Howard, Bill shorten 係做個銅像係總部,日日俾人掟雞蛋吧啦
abbott 話 scomo 可以上神枱
John Howard 係 sofitel 頂樓總統套房同佢傾緊計
Hanson 同 Anning 係咪冇選
仲有果個Katter 黨都好勁
地頭蟲
喺澳洲讀緊書表示完全冇選舉氣氛
其中一個唔想labour 選到因原係
D強國殘體網呀
微信呀嗰d成日幫labour 拉票
一鳩定有景棍啦

成日搏labour上台會奶返共
呢到係冇乜
好正常
真係
一個奶共
一個難民
已經唔想投
淨係喺youtube瘋狂見到選舉廣告
labour D廣告真係奶共到
睇新聞liberal多中文宣傳反難民
個個都懶理 星期一收工一早去求其鳩選唔俾人罰錢就算
唔係邊有咁多early poll
聽講用埋WeChat拉支那蝗啲票
移民點都係愈縮愈緊
兩黨都係
只係labour 做得太明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞