澳洲大選即時討論

230 回覆
12 Like 2 Dislike
Seats in doubt:

我覺得話增加難民已經唔想投佢
我辛辛苦苦交稅然後比班難民?
大局應該已定
9News ABC已經買重 LNP
https://www.google.com.hk/amp/s/amp.smh.com.au/nsw-election-2019/chinese-state-tv-lauds-liberal-candidate-scott-yung-20190322-p516lk.html
想講呢個,睇返呢個原來係選三月nsw省議會
早兩日睇smh講scomo話中國係customer嘅新聞佢related article出呢篇新聞之前冇睇清楚日期

香港代表
但你唔好忘記自由黨你交完稅,佢再cut9你醫療,你仔女第時嘅學費
花生
老老實實有得投票已經好好
澳洲巴絲好好珍惜
兩個黨都屎
但工黨仆街啲
你不如講引入班大陸閪買樓谷起經濟。
工黨咪就係派九百蚊,最近 franking credit 已經俾人笑連數都計錯。

Bill Shorten 毫無領袖相,逼走 Anthony 諗住入到宮

Bill Shorten 講到明要對付有錢有劫富濟貧。
香港都有
只係心水果個永遠比人DQ
Tony Abbott 出爾反爾害到我哋個省無咗條公路加賠10億,自個仆街啲
我自己跌晒入佢嗰啲稅階加物業都唔覺有問題

Bill Shorten on9就另一件事,所以佢唔係PM preferred 係有原因嘅
係咪開曬票了
所以有得投好過無,同埋起碼我自己覺得,澳洲支持邊面都真係有道理。屌香港投民建聯工賊會嗰啲究竟係乜構造
應該大局以定
算爆冷
lnp係咪支持圍堵中國
61% Counted, started counting pre-poll votes (4 million)
大家好 我係索頓
想移民澳洲嘅係咪應該會支持liberal
呢個係
兩邊又好 Green 又好
都比香港班保皇黨正常
兩個黨都係 cut 移民
不過liberal 冇 labour 咁 mean
好似係
Hi on 99
工黨奶支邢奶出面

我覺得有影響
好多人覺得一國一制都問題
都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞