[X-men] 我發覺好多人唔識欣賞呢套戲,我決定開個post教下大家

139 回覆
65 Like 58 Dislike
種族就錯撚晒啦!
Bryan Singer hehe來當年歧視hehe嚴重
佢拍套xmen來講hehe渣
就算dofp x教授磁力王臨死都係hehe
https://youtu.be/aDxBITPgFoU

成日抽返佢自己d漫畫戰衣gag幾好笑
咁多套 究竟邊套同邊套係同一個系列
好應該 day of future past
就大結局咗佢
個尾收得超靚

內心最有感覺
未來嘅 X博士 同 磁力王 和好咗
下個畫面就係
過去嘅 X博士 同 磁力王 分道揚鑣
個感覺好特別
如果你醒目嘅話
其實 day of future past 已經劇透咗
聽講day of future past 同first class 中間其實仲有一集
如果中間嗰集都有day of future past 同first class 一樣咁高質
就變神作系列
而家無啦啦變咗天啟做ending
仲要咁垃圾
Fox 係咪食撚咗屎
Dark Phoenix 先係ending
可能再差d
我都聽過 day of future past 係終曲嚟

媽 天啟爛到 tree根
你見 美國隊長2 咁受歡迎就知
同埋 正義聯盟 比人屌就知

呢一刻 2019年嘅時代感
冇人中意睇毁天滅世一拳打爆一個星球嘅能力

睇死 黑鳳凰 都係爛
X - men 最好睇真係
人類 vs 變種人
不過最後都解決唔到問題

如果計 Logan 嘅話
應該人類係贏咗
變種人接近全滅
我愛Quicksilver
其實佢唔係好有發揮
想佢拍獨立電影
好鍾意佢
X men 嘅文鬥係核心價值

但係冇咩人知 marvel 都有精彩文鬥
好似真係唔多人睇過夜魔俠

daredevil VS punisher
個理念大戰正到 tree根
都好既,

排雷射眼同牌王後面

高手介紹下
Daredevil 好多不合理地方
吓 AV3 大把MCU fans J 爆星畫面, 根本不關時代感事, 天啟的賣點亦不是end of the world
LGBTQ 都是x men 重點關注的社會議題
Daredevil同Punisher雖然都係會打人,
但Daredevil相信司法系統,唔會打死個犯,只會打完佢交畀警察,
而Punisher覺得司法系統無用,太多法外之徒、黑警,所以會自己處決罪犯
xmen好撚正
尤其DOFP係正撚到仆街 真係好撚好睇 一開波萬里長城就好震撼
MCU一炮而紅之後 xmen少咗好多人留意
雖然兩個franchise都好正 但相比之下Xmen更有復古情懷 個文化背景好撚正 logan直頭係劇情/文藝片來
好想睇xmen vs avengers
夜魔俠
佢應該覺得法律係得一半正義
另一半正義又靠自己實施
不過佢原則係不殺

懲罰者
我隊冚你唔會再企起身作惡
個個口味唔同
有人中意爆星
有人中意真實

不過 CM 係 Reddit 比人話屈到仆街
90年代嗰陣超級系好受歡迎
呢一刻我覺得大眾中意真實系多
First class 真心高質
由其是 Erik 誤傷 Charles一幕
原來所有恩怨情恨都有咁多原因
X men 賣咗比 FOX
可能真係一件好事嚟

唔知合家歡嘅迪士尼
會拍點樣嘅 X men
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞