[X-men] 我發覺好多人唔識欣賞呢套戲,我決定開個post教下大家

139 回覆
65 Like 58 Dislike
超期待
果時睇logan 睇到我喊
拎住紙巾係咁呻鼻
講下後生版X MEN
FIRST CLASS 有幾正都唔駛點講, 我同樓主一樣超鍾意
FC 故事同人物夠貼地, 你唔係MUTANT 都感受到磁力王果種痛同埋
主角兩人矛盾. 係高質
我個人唔鍾意DOFP, 感覺到Bryan Singer 有D回塘, 明明D演員好勁, 但成個故事唔緊張. 矛盾又唔夠. 磁力王成個行為太理所當然, 成個球場飛埋去更加OVER 晒.
Apocdlypse 更廢. X-MEN 比我感覺應該係好貼身處境(種族, 膚色矛盾)
Apocdlypse出左滅世狂人, 屌好抽離好難投入. 神因為見人類好多戰爭破壞, 決定滅世. 你同奧創係FD 黎架? 咁撚老土既. 滅世關我撚事咩, 你慌你滅到咩? 最尾比JANE 打死, 明顯佈路黑鳳凰. 成套 Apocdlypse好撚難睇.
Quicksliver 播歌救人係DOFP玩過, 係Apocdlypse又玩多次.
駛唔駛咁技窮, 定係Bryan 同Quicksliver 有路?
x-men最正係同好多歷史事件cross-over
其實first class 同day of future past 真係好撚正
尢其係磁力王啲對白
I’ve been at mercy of men just following order
We are supposed to protect them
Because we are different
次次聽到都
呢兩集好睇在佢將人同變種人嗰種嘅矛盾寫得好撚精彩
再配上真實嘅歷史背景
簡直係完美
好可惜
天啟嗰集唔知做乜撚嘢
污染咗呢個本來可以好完美嘅系列
呢套野真係不知所謂,好彩而家成功改左timeline
仲記得喺飛機嗰幕
磁力王屌9 x博士為咗做左膠
害死哂啲同族
屌撚到X博士冇聲岀
完全反駁唔到
細個睇x men 會支持X博士
大個先知X博士只係大愛傻9

現實係左膠贏撚左
週末最好煲Xmen
當時我睇完戲都即刻返屋企搵呢首歌黎聽
Cash把滄桑聲d質感粗嚡到
我好鍾意xmen
我最鐘意Mckellen既磁力王
為左佢再追睇埋魔戒
個世界觀都好正
零六年果陣算幾型啦
係無乜霸氣
apo乜乜乜問題係拍出黎唔好睇呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞