有無人睇咗kay同juno個m記廣告

149 回覆
181 Like 24 Dislike
一個完全sell 唔到product 既廣告有咩用?
你呢個comment 仲多正評過樓主就知其實更多人係唔buy juno 個濕鳩廣告
咩引起討論, 吸引人睇
大把人睇咗一陣就熄鬼咗
唔好乜都話藝術藝術, 幾廿年前andy warhol拎箱橙擺入藝術館, 就係諷刺啲人唔好見到標奇立異就打晒J
一個人藝唔藝術好睇佢本身個思維,思維影響個行為
依加拎個藝術look黎消費睇得出佢就係得呢d
借M記幫首歌賣廣告
引起討論都係用錢啫,睇吓連登一晚已經開左幾個唔同切入點嘅吹奏post就知乜事
麥沒帝己三
賣廣告我想快趣睇到佢賣咩同有咩特點
佢咁樣賣完我都唔知佢想講咩
咁係你眼中呢個所謂既"藝術"係咪好失敗
thats the wrong idea
點解廣告一定要係咁?
照你咁講,d樓盤廣告都好有藝術感
呢個正
個gimmick 有得諗
個重點係
點解廣告一定要係跟傳統模式?
無人話過,而綜觀全球,
周不時都會有另類廣告引起人討論,
點解香港唔可以有另類廣告?
起初就講緊藝術,而家就搬左去講模式
不如諗定個龍門係邊先啦
不如你去讀讀廣告先?
好攰咩?

唔帶腦咁睇可能接收得好啲

好表達 mccafe畀你任坐
畀你可以燭光晚餐
畀你臨急臨忙都享受到咖啡
畀到一個sign 你 城市停電 mccafe 與你風雨同路 呼應返個 slogan

拍攝手法係gimmick 吸引你想睇落去

因為當你唔明佢想青達咩 往往都會想去搞清楚
我個人ok個mv
不過個mv同McDonald’s個關係有啲薄弱囉
佢同正路廣告有好大出入
因為廣告用途係宣傳同sell
佢個主賓怪怪地
我唔係好get同邊個sell緊邊個
加上商品間無乜關係
比較似兩件唔關事野撞埋一齊
利申:有留意滅盡龍作品
其實m記都算係咁
無逼Juno加杯奶蓋放落個廣告度

首歌正到
老闆同員工
原來又係一個盲撐撚
大大巴車落去
個 tagline 係”風雨不改我們在”
我覺得昨晚個廣告係 sell McCafé 20 週年唔係 sell 奶蓋

如果想拍一個傳統的廣告,應該唔會搵 Juno
相反如果 Juno 拍一個傳統的廣告,我都會好失望。
傳統 or 非傳統的廣告,無話邊個好啲。
各有各喜好

同埋 Juno 從來無講過佢係做藝術,只係有人覺得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞