有無人睇咗kay同juno個m記廣告

149 回覆
181 Like 24 Dislike
留名
平時唔用腦
係會攰啲架啦
慢慢黎啦
我以為睇緊鬼片
其實拍緊咩
其實個廣告同mc cafe有咩關係
youtube留言全部都係打手
雖然我都睇唔明哂佢d含意,但係呢種算係brand building, 所以唔洗講到咁白,eye catch 到, 有個深印象就贏咗
一貫Juno風格,扮高深扮有格調,不論藝術定廣告,兩者最重要係個message,佢個message係咩?有人談論,係因為標奇立異,同落重本買spots做social media
獨立當短片睇幾好
但同老麥個形象都幾格格不入
就算佢sell到曉飛:
老麥個形象已經深入民心(性價比)
絕唔會係型格呀有格調

不過當換下noise都無壞
帝王龍甲獸
好大波
麥當勞同juno都係姓麥
擺明係家族生意先比佢拍咁嘅廣告
去到中間以為自己睇緊鬼片
juno把聲破壞哂個feel, 搵個把聲man啲既嚟配音好無?
藝術得黎賣到brand image/ product 先係成功既廣告...我諗係做到noise 同真係好大膽創新,但真係sell唔到咩...target audience 都係普羅大眾,易明啲好...
我老豆睇完問我即係賣咩野
奶蓋淨係閪茶有
完全同意
幾塊白布飄下飄下個mc cafe logo閃下閃下想點
其實個廣告係咪佢地貼錢賣?
我又唔覺得佢冇道理喎
唔好覺得juno就=藝術
每個人都有直接觀感
好似你話某人著衫好柒我都可以套返你呢段說話

佢為一個賣奶蓋飲品廣告,我淨係見到個畫面閃閃下寫住麥浚龍謝安琪,播咗幾句廢話嘅歌,請問藝術成份喺邊?值得欣賞呢個廣告嘅位喺邊?因為黑白色?因為juno做緊啲大家唔明嘅嘢就好藝術?邊忽關奶蓋事?
乜原來已經20年....一杯咖啡都冇買過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞