有一種親戚叫無恥

361 回覆
10368 Like 41 Dislike
圖都冇張 唔好撚玩啦
明白啦主
你問題
點解可以忍到咁多次

事不過三
兩次係咁就頂盡,第三次就應該老死不相往來啦
你下次擺低自己同老頭老母果份先走啦
其實不如唔直接唔好去
從此以後一世都唔好去
親戚?咩來架?
以前係以前既事
而家係而家,嫁左就係一個獨立個體/另一個家庭啦。而家係用自己老公仔女既錢貼緊其他家庭
本身借左人錢就正正經經還,唔好搞埋咩請你食飯買禮比你

其實呢d人有冇尊嚴既呢?係咪應該用番自己既能力生存呢?
要人地一家人倒貼?
一係就出聲屌鳩佢,前面果幾十次你地又唔見俾返錢我?
唔敢出聲就咪呻啦
屌完咁耐有下文未
伯母明唔明架?
阿伯母
你咁做對個仔好唔公平嘛,大家都係後一輩,而家後生環境又唔好,仲要佢比人當水魚
你個仔既重要性點都親過親戚啦,諗都諗自己個仔感受先啦
就算你以前親戚有恩於你,你自己還嘛,點會拖自己老公仔女落水
有咩理由搞到自己成家欠左人咁先得架
你唔好以為人地會覺得你一家好好,人地覺得你一家係次佢地一級,佢地係高你一級。而家有眼你睇佢地根本唔尊重你屋企,覺得你屋企係應該「服待」佢地
其實佢哋知唔知親戚朋友出到嚟食飯搶住畀錢係賺到嘅係面子
而面子喺社會比起錢有用一百倍
直接屌柒佢囉
睇黎樓主都係廢人
老豆老母都係廢人
算鳩數吧啦
絕交啦
屌下次同親戚食飯真係老撚都影低張單先
遇到樓主咁既仆街親戚真係逐張逐張單拎出黎對質
樓主好廢
題外話,成七千幾正評,過半數都叫樓主即場開拖以牙還牙之類。

依家政府恰香港人恰到上心口,如果多啲人識身體力行咁反抗就好
好想睇cap圖喎 唔係話唔信你 但有圖有真相 大家好討論
你老母又係奇怪
個仔被人揸住荷包黎搶都無反應
見親啲親戚都係爭住俾錢
有時扮嗌野食拎張單去埋
詳細啲講下對話係點 啲親戚點應你啦
咁多人問你過程係點都當睇唔到

定其實你係認咗低威呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞