有無巴打去過蘇格蘭/愛爾蘭?

69 回覆
0 Like 0 Dislike
如果會去dublin,建議去一去howth
離市區30分鐘車程(地鐵/火車),亦都有巴士直去(一個鐘車程)
個到係漁港嚟㗎,鍾意食海鮮更加要試下個到嘅餐廳
生蠔 蟹 蝦

係個到再搭巴士就可以行山,大約5-8分鐘車程啦
有時間可以慢慢行上去
山路係平路,好易行,春夏天會生滿花

講起都想即刻去
如果會去dublin,建議去一去howth
離市區30分鐘車程(地鐵/火車),亦都有巴士直去(一個鐘車程)
個到係漁港嚟㗎,鍾意食海鮮更加要試下個到嘅餐廳
生蠔 蟹 蝦

係個到再搭巴士就可以行山,大約5-8分鐘車程啦
有時間可以慢慢行上去
山路係平路,好易行,春夏天會生滿花

講起都想即刻去

另外howth地圖左上寫住claremont beach
個個位睇海景 慢慢散步都好正
建議行左一轉howth後再上山行陣,之後先落去食野
最後先去claremont beach邊睇黃昏邊散步
Dublin講真冇咩睇,頂盡一兩日市區(因為景點都好集中而且我個人覺得啲景點唔太吸引)一日malahide/howth,反而愛爾蘭最值得去既地方其實係遠離Dublin好遠,例如cliff of moher,所以去愛爾蘭係自己揸車最好,但你唔打算揸車就要join tour而且都幾貴下

至於天氣,英國同愛爾蘭天氣都一9樣,落雨就經常架喇就算朝早好天下晝都隨時落狗屎,一定要帶有帽兼防水既外套

利申 住過愛爾蘭 覺得好悶
sim card去到英國買仲好
去3 uk買張20鎊sim card 一個月12gb 絕大部分歐洲國家都可以免費roaming 返到香港都免費
想用多過一個月就買定增值劵/買多幾張卡
Dublin講真冇咩睇,頂盡一兩日市區(因為景點都好集中而且我個人覺得啲景點唔太吸引)一日malahide/howth,反而愛爾蘭最值得去既地方其實係遠離Dublin好遠,例如cliff of moher,所以去愛爾蘭係自己揸車最好,但你唔打算揸車就要join tour而且都幾貴下

至於天氣,英國同愛爾蘭天氣都一9樣,落雨就經常架喇就算朝早好天下晝都隨時落狗屎,一定要帶有帽兼防水既外套

同意 Dublin 其實真係好悶,巴打係住 Dublin 邊度?
今日飛dublin lm
係ireland 好撚悶
日日飲酒
Btw天氣 日撚日落雨咁濟 又大風 開遮真係實反
http://forum14.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=6207811

可以睇吓後半段

hi
我都有
http://archive.hkgolden.com/view.aspx?message=6134098&page=1&highlight_id=0

睇左啦
btw 做乜改左名

果邊個account比fd識穿左

你喺依邊又自爆

冇事嘅

原來係你

你邊位,咪白撞喎

同意 Dublin 其實真係好悶,巴打係住 Dublin 邊度?

Dublin 8
Dublin市中心冇乜特别
但去Howth食下海鮮同睇景都正
Bray行去graystone都值得去
兩度好天都超靚
Dublin市中心冇乜特别
但去Howth食下海鮮同睇景都正
Bray行去graystone都值得去
兩度好天都超靚

長期陰天

Dublin 8

好想住愛爾蘭
自駕去過Killarney
Edinburg 同 Highland 必去

黎緊九月尾再去英國會再去Edinburgh跟手飛埋Dublin

我都係喎 想去曬蘇格蘭、南北愛爾蘭同倫敦, 咁樣14日唔知夠唔夠呢?

黎緊九月尾再去英國會再去Edinburgh跟手飛埋Dublin

我都係喎 想去曬蘇格蘭、南北愛爾蘭同倫敦, 咁樣14日唔知夠唔夠呢?

睇你想點玩啦
當你倫敦5日, 蘇格蘭淨係去愛丁堡同高地, 夾埋5日, 得返4日要分比北愛同愛爾蘭好似有D難

睇你想點玩啦
當你倫敦5日, 蘇格蘭淨係去愛丁堡同高地, 夾埋5日, 得返4日要分比北愛同愛爾蘭好似有D難

倫敦3日夠了
Highland 實在太正,果種蒼涼感好正

睇你想點玩啦

倫敦3日夠了

我自己嘅話應該可以玩10-12日
不過當然計埋附近咩牛劍brighton之類
上到高地好天既話,個人覺得十日都唔夠玩
貼幾張舊相

有無巴打去過Aran Islands可以分享下

另外Belfast同Derry點睇?

暫定會Join Giants Causeway既Local Tour

然後再加Derry同Belfast各半日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞