有無巴打去過蘇格蘭/愛爾蘭?

69 回覆
0 Like 0 Dislike
冷門地方好似無人講
有無去過既巴打分享下
黎緊呢個月去,主要去Edinburgh/highland/Isle of Skye/Dublin ,
依家二月去會唔會凍到仆街/落雨落到仆街
有無咩景點推介
早排去過 highland建議跟當地團 Edinburgh預兩三日就夠晒
早排去過 highland建議跟當地團 Edinburgh預兩三日就夠晒

巴打去個陣啲天氣點 大唔大風
同埋有無需要買prepaid SIM card 上網?
我個陣係11月去,highland, Isle of Skye 已經幾凍下,好多地方都有積雪但唔算好大風。我跟咗3日團,但都係有d趕鴨仔嘅感覺,好多時候係落車影下相就算,如果識揸車建議自駕遊。
Edinburgh 預兩三日就夠,都幾細,可以去行下山,Arthur's Seat個d上到去幾靚
去過愛丁堡, 當地啲女好撚正
我個陣係11月去,highland, Isle of Skye 已經幾凍下,好多地方都有積雪但唔算好大風。我跟咗3日團,但都係有d趕鴨仔嘅感覺,好多時候係落車影下相就算,如果識揸車建議自駕遊。
Edinburgh 預兩三日就夠,都幾細,可以去行下山,Arthur's Seat個d上到去幾靚

巴打去到怕唔怕成日落雨
去過愛丁堡, 當地啲女好撚正

去bar?
都有去過
highland跟local tour啦 但2月去應該好凍
ireland唔去埋belfast? 可以去一兩日 都唔錯

巴打去到怕唔怕成日落雨

Scotland 好似一年有一半時間都落雨
個陣去一星期都有兩三日係落緊雨,但拎傘都無咩用,一落雨就大風都係會濕曬,所以記住著有帽嘅外套
都有去過

諗住想睇雪境先冬天去
Belfast 我都plan 緊去唔去
Btw Ireland 除左cliff of moher 同有個conxxxxxx 之外仲有咩推介
都有去過

諗住想睇雪境先冬天去
Btw Ireland 除左cliff of moher 同有個conxxxxxx 之外仲有咩推介

Ireland真係好正

利申 自駕
都有去過

諗住想睇雪境先冬天去

belfast個city hall
giant causeway
phoenix park睇鹿都正
Edinburg 同 Highland 必去

黎緊九月尾再去英國會再去Edinburgh跟手飛埋Dublin
Join highland local tour 好方便

個感覺join 英文 tour 氣氛好過 join 中文 tour
以前嗰邊讀U,去親highland天氣都差

個感覺join 英文 tour 氣氛好過 join 中文 tour

英文tour如果one day都好趕鴨仔,可能唔join咁短會好啲

順帶一提,嗰邊hiking都危險嘅,要小心

巴打join 邊間 我諗住join Rabbie's 3 day Isle of Skye tour

英文tour如果one day都好趕鴨仔,可能唔join咁短會好啲

順帶一提,嗰邊hiking都危險嘅,要小心

點危險法 仲諗住上Arthur seat
以前嗰邊讀U,去親highland天氣都差

留學巴打
其實我都係最擔心天氣
如果二月中去怕唔怕好濕涷成日落大雨
怕唔怕超級大風
本身我係想抓住冬天的尾巴睇雪境先依家去
Edinburgh 好撚靚,我去到覺得求其一條街都係風景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞