有無巴打去過蘇格蘭/愛爾蘭?

69 回覆
0 Like 0 Dislike
大愛 Scotland
去過Edinburg Glasgow 同loch lomond
Edinburg so far係我最鍾意嘅城
Edinburgh 好撚靚,我去到覺得求其一條街都係風景

真係咁靚?
有無咩地方必去
去過尼斯湖,loch less, 由invernes 去
Edinburgh 好撚靚,我去到覺得求其一條街都係風景

真係咁靚?
有無咩地方必去

我同fd去,我都唔記得D名,有個山,城堡
愛爾蘭天氣都差
留名
Join highland local tour 好方便

個感覺join 英文 tour 氣氛好過 join 中文 tour

巴打join 邊間 我諗住join Rabbie's 3 day Isle of Skye tour

join過呢間, 又係3 days, 好好玩, 導遊都好玩

上次去edinburgh+highland+dublin, 2月尾3月頭,
highland落足3日好撚大雨仲間中落雪, 仲要好大風, 成身濕晒凍到我
好撚想去
不過唔識英文...
愛爾蘭天氣好唔穩定 可以朝早落完雨之後即刻出太陽

利申:係都柏林住緊
我上年7月去 Scotland+North Ireland
都係join 3 days tour去Highland 個司機講野個tone好似鍾景輝好搞笑
啲人超級nice 住民宿又正 個full breakfast
有去到Isle of Skye 整左支Talisker 18yo
北愛我地去Belfast撞正佢地有parade 成個城市啲人玩到癲曬 仲拉埋我地一齊去飲酒跳舞
去Giant Causeway 期間有係Carrick-a-rede停一停 又係靚到喊出來
為咗威士忌, 去過蘇格蘭Islay

個感覺join 英文 tour 氣氛好過 join 中文 tour

巴打join 邊間 我諗住join Rabbie's 3 day Isle of Skye tour

上次好似叫Experience Highland Tour定點唔記得, 黎緊九月尾去會join Rabbie 去Loch Ness

上次去好好彩陽光普照, 三月有太陽可以著短袖衫
冬天去highland 其實最怕都係落大雪封路,同埋無乜Local tour選擇

BTW,大約一年前係呀joe嗰邊打過篇遊記,樓主有興趣可以搵黎望下
都有去過
highland跟local tour啦 但2月去應該好凍
ireland唔去埋belfast? 可以去一兩日 都唔錯

諗住想睇雪境先冬天去
Belfast 我都plan 緊去唔去
Btw Ireland 除左cliff of moher 同有個conxxxxxx 之外仲有咩推介

去過愛爾蘭鄉下地方exchange 好撚正
建議你可以慳返唔洗帶遮因為一定反 帶件防水嘅有帽外套就夠
cliff of moher同connemara最好分2日如果唔係會趕到傻
可以留係galway一晚 個到d local tour (~30eur)平過dublin 我記得有個係可以坐船係涯底望返上去cliff of moher
http://forum14.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=6207811

可以睇吓後半段

hi
我都有
http://archive.hkgolden.com/view.aspx?message=6134098&page=1&highlight_id=0

睇左啦
btw 做乜改左名

果邊個account比fd識穿左

你喺依邊又自爆

rabbies幾好 join過兩個day tour
http://forum14.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=6207811

可以睇吓後半段

hi
我都有
http://archive.hkgolden.com/view.aspx?message=6134098&page=1&highlight_id=0

睇左啦
btw 做乜改左名

果邊個account比fd識穿左

你喺依邊又自爆

冇事嘅
呢度
其實著名景點都唔係最正
最正係你一路揸車見到嘅景
有好多避車處俾人落車休息影下相
其實著名景點都唔係最正
最正係你一路揸車見到嘅景
有好多避車處俾人落車休息影下相

揸車見到雙彩虹
我老婆勁激動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞